Belső gyermek: 4 jel, hogy megbántottad!
2021-10-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Minden ember szívében legbelül él egy gyermek, egy fiatal lélek, aki folyamatosan szeretet és elismerés után sóvárog. Tulajdonképpen a mai gyermeki éned igényeit és vágyait a gyerekkorodban átélt tapasztalatok és élmények alakították, formálták olyanná, amilyen.

A belső gyermek nem más, mint a fiatalságod árnyéka, tele emlékekkel, jókkal és rosszakkal. A szüleidhez fűződő kapcsolatod és a magad előtt látott párkapcsolati példák befolyásolják a mai, felnőtt éned emberi viszonyait is. Néha ez nem túl szerencsés, ha tele vagy negatív tapasztalattal, akkor jobb, ha ezt a megbántott és sérült gyermeki hangot elengeded, hogy megszabadulj a szorításából, és visszatalálj a belső békédhez.

Melyek azok a jelek, amelyek pontosan megmutatják, hogy harc dúl a lelkedben, és változtatnod kell?

1. jel: Elmosódó határvonalak

Mind a családi, mind a párkapcsolatokban megfigyelhetők összemosódások az érzelmek és gondolatok között. Már gyermekkorban jelentkezhet ilyen probléma, amikor a szülő nem akarja elfogadni, hogy a gyermeke megnőtt, és igénye van az eltávolodásra, valamint az elszakadásra. A szülő viszont görcsösen ragaszkodik, és próbálja visszatartani a változásokat. Ugyanez figyelhető meg egy párkapcsolatban is, amikor a felek nem adnak egymásnak kellő szabadságot, megszűnnek egyedi személyiség lenni, és teljesen feladják saját magukat a kapcsolat kedvéért.

2. jel: Elrejtett érzelmek

Sérül a belső éned akkor is, ha eltitkolod a valódi érzéseidet. Lehet, hogy tele vagy félelmekkel, bizonytalansággal, és nem szeretnél másokat megbántani, ezért inkább nem beszélsz a saját problémáidról. De, amikor túlkombinálsz dolgokat, nem bízol magadban, vagy épp Te szeretnél mindent és mindenkit irányítani, illetve ellenőrizni, az mind az elrejtett érzésekből fakad. A belső békéért sajnos fel kell vállalni a konfrontáció lehetőségét, és az őszinteséget.

Ezt is olvasd el! - Hogyan használd a belső hangod a boldogság eléréséhez?

3. jel: Mérgező viszonyok

Vannak emberek, akik újra és újra olyan kapcsolatba lépnek bele, amelyben bántják őket, érzelmileg, vagy akár sajnos fizikailag is. Ezekben a viszonyokban hiányzik a tisztelet és a szeretet, és mindenképpen mérgezőek az egyénre. De az is lelki problémákra utal, ha képtelen vagy megbízni bárkiben is, és egyáltalán nem hiszed, hogy valaha is el tudsz köteleződni valaki oldalán. Az ilyen romboló kapcsolatokból azonnal ki kell lépni, mert óriási károkat okozhatnak lelkileg és testileg egyaránt.

4. jel: Ismétlődő viselkedés

A lelkiproblémákkal küzdő emberek hajlamosak mindig ugyanazt a példát követni, ugyanazon sablon szerint élni, mert ez kényelmesebb és könnyebb megoldás, még akkor is, ha egyáltalán nem érzik jól magukat benne. Az ismeretlen és az új ugyanis mindig sokkal félelmetesebb, és nem elég bátrak belevágni. Ezért minden párkapcsolatuk hasonló, ugyanolyan személyiségű párt választanak, és elkövetik ugyanazokat a hibák újra és újra, és még véletlenül sem akarják meghallani a belső hangjuk segélykiáltásait. Pedig mindannyian a belső békére és nyugalomra vágyunk. Ehhez viszont fel kell vállalnunk a valódi érzéseinket és vágyainkat, és nem szabad beérnünk kevesebbel.