Az intelligensebb férfiak kevésbé csalják meg párjukat? Egy felmérésből minden kiderült!
2018-05-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? Te is belefutottál már pár olyan párkapcsolatba, ahol megcsaltak? Mindent megtettél volna, hogy bosszút állj a párodon, de végül mégis győzött a jó lelked és csak simán szakítás lett a vége? Ha a megcsalás pillanatában még nem éltél házasságban, akkor meg főleg szerencsés vagy, ugyanis így legalább kitudódott az, hogy mennyire volt intelligens a partnered. Hogy miből vontunk párhuzamot e két dolog között? Alábbi cikkünkből megtudhatod!

Egy párkapcsolati szakértők által végzett felmérésből kiderült az, hogy az intelligens férfiak sokkal ritkábban csalják meg a párjukat, mint a kevésbé intelligens társaik. A kutatók bebizonyították, hogy a mai modern körülmények között, a férfi poligám természetét egyre inkább felváltja a monogámia.

Minél intelligensebb egy férfi, annál kisebb az esélye annak, hogy megcsalja a párját – állítják a londoni Közgazdaságtudományi Intézet kutatói a Business Insider egyik cikkjében.

„A nagyobb intelligenciaszinttel rendelkező férfiak sokkal jobban értékelik a monogámiát és a szexuális kapcsolatot egyetlen személlyel, mint a kevésbé intelligens férfiak” – derült ki a kutatásból.

Brit pszichológusok állítják, hogy az egy nővel történő intim kapcsolatok megszabadítják a férfit a stressztől és az extra kiadásoktól, így csak az intelligens férfiak képesek hűségesek maradni.

Csak a magas intelligenciaszinttel rendelkező férfiak képesek megérteni azt, hogy a monogámia a legjövedelmezőbb párkapcsolati opció a mai modern világban.

Másfelől pedig tudnunk kell azt is, hogy ugyanez a felmérési eredmény nem mondható el a nőkre vonatkozóan is. A nők intelligenciaszintje semennyire sem befolyásolja azt, hogy mennyire maradnak hűségesek a párjukhoz.

A felmérésből kiderült, hogy a nők akkor csalják meg a párjukat, ha azt érzik, hogy párjuk már nem tartja őket vonzónak, vagy akkor, amikor boldogtalannak érzik magukat. A férfiak ezzel ellentétben akkor csalják meg a párjukat, amikor csak lehetőségük adódik rá.

Ezért, ha te is megtapasztaltad már a megcsalás szomorú érzését, akkor nyugtasson meg az a tudat, hogy nem miattad történt meg mindez. Ha megcsalt a párod, ez egyszerűen csak azt jelenti, hogy a párod nem volt egy nagyon intelligens személy.