Az egyedülálló férfiakat inkább a kötelező maszkviselés, a nőket a színház hiánya zavarja
2020-11-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi
Hétből csak egy első randizó viselne maszkot
 
Őszre megérkezett a koronavírus járvány második hulláma, ami többek között nem csak a mindennapi életünk pillanatait, de ismerkedési szokásainkat is befolyásolja. 1000 társat kereső egyedülállót kérdezett meg a Randivonal.hu arról, hogy a járvány második hulláma hogyan befolyásolta ismerkedési, randizási szokásaikat.
 
Nyáron az egyedülállók több mint kétharmada inkább belföldön nyaralt vagy a lakóhelye közelében mozdult ki, a bátrabbak azért elutaztak külföldre is (mintegy 10%-uk), illetve voltak jó néhányan, akik inkább ki sem mozdultak otthonukból, százból tizenketten ugyanis még a lakásból is alig merészkedtek ki.
 
A következő időszakban sajnos a rossz idő beköszöntével egyre kevesebb lehetőség van közösségi életet élni, főleg biztonságos körülmények között, szabad téren. Ugyanakkor a Randivonal.hu kutatásából kiderült, hogy ha jelenlegi szabályok ismét lazulni fognak, az ismerkedni vágyók továbbra is szívesen mozdulnak ki és mennek el étterembe, kocsmába vagy moziba. A férfiak a bátrabbak, a nők inkább csak a családi, baráti összejöveteleket részesítik előnyben.
 
A kényelmetlenségek, mint például a maszkviselés, távolságtartás és az elmaradó színházi előadások, koncertek zavarják a kitöltők több mint felét (a kutatás még a nyolc órási kijárási korlátozás előtt készült). A nemek tekintetében a férfiakat a maszkviselés, a nőket pedig inkább a kulturális események elmaradása zavarja. A maszkviselés egyébként leginkább a felsőfokú végzettségűeket és a nyugdíjasokat zavarja legkevésbé.
 
Az ismerkedési kedv azonban nem változott az egyedülállók körében. Minden második társkereső ismerkedik szívesen élőben vagy online is. A találkozáskor azonban már óvatosabbak. A randizók többsége nem adna puszit, de még csak kezet sem fogna első találkozáskor. Egy lényeges téren még fejlődni kell, ugyanis maszkot csak minden hetedik társkereső viselne a randi ideje alatt. Meglepő módon itt a férfiak közül említették többen a randevú alatti maszkviselés fontosságát, holott ők azok, akiket egyébként ez láthatóan jobban zavar.