Vajna Tímea még mindig harcol az örökségéért
2020-11-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Továbbra sem jutott hozzá az örökségéhez Vajna Tímea (37), noha férje, Andy Vajna (†74) már lassan két éve elhunyt.

 

Az özvegyet érzelmileg nagyon megviseli a közel 40 milliárd forintért folyó jogi procedúra. Holott a végrendelet feketén-fehéren kijelenti: Vajna Tímea rendelkezik az egykori kormánybiztos minden vagyona felett.

– Rendkívül bonyolult az amerikai cégháló, amit Andy a halála előtt kezdett teljesen átalakítani. Könnyen el lehet veszni az útvesztőkben, Timi próbál helytállni, de való igaz, hogy nagyon kimerítik érzelmileg ezek a csaták a bíróságon – árulta el a Blikkbek egy, a neve elhallgatását kérő, a családhoz közeli ember.

Az informátor szavait támasztja alá Vajna Tímea legutóbbi Instagram-posztja is, amelyben a bíróságról jelentkezett be, s arról ír, nehezen bírja lelkileg a tárgyalásokat, senkinek nem kívánja, amin épp keresztülmegy, ráadásul régóta húzódik az ügye.

Nemcsak emiatt érezheti magát rosszul Vajna Tímea, ugyanis az amerikai állampolgársági ügye sem zárult még le, valamiért még nem készültek el a papírok, így a kinti bankszámlákon lévő pénzt sem kapta még meg.

– Átszámítva közel 3 milliárd forint van letétbe helyezve amerikai bankszámlákon, amihez Timi csak akkor juthat hozzá, ha már amerikai állampolgár, mindaddig nem járhat el az ügyben egymaga – tette hozzá az informátor.

 

Tímea ennek ellenére kitart. Korábban a Blikknek is elmondta, kész a végsőkig harcolni az örökségéért.

– Erős nő vagyok, megvédem magam, nem hagyom, hogy felfaljanak! Szerintem büszke lenne rám Andy, hogy ezeket a céges ügyeket kitartóan viszem tovább azokkal a szakemberekkel, akikkel ő is együtt dolgozott és akiket megbízott. De be kell vallanom, sajnos, sok minden miatt csalódott is lenne – mondta Vajna Tímea.

A Blikk úgy tudja, az özvegy rendszeresen kap egy bizonyos összeget a vagyonkezelő cégtől, ami fedezi a kiadásait, de a teljes vagyon felett nem rendelkezhet.

Közvetlenül férje halála után teljesen kilátástalan helyzetbe került, akkor a Tények Plusznak adott interjút, amiben elmondta, nehéz anyagi helyzetben van, el kellett adnia egy zongorát, valamint a Lamborghinijét is árulta akkoriban. Azóta valamelyest rendeződtek az anyagi körülményei.

A közös budai villából ugyan kiköltözött, de egy ugyancsak fényűző házba bútorozott át a II. kerületben. Lamborghini helyett Mercedesszel jár, s legutóbb is magángépen repült Los Angelesbe.

Forrás: Blikk