A legnagyobb különbség párkapcsolat és partnerség között
2022-06-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az emberi kapcsolatok meglehetősen összetettek. Más egy párkapcsolat tinikorban, és teljesen más egy partnerség. Itt sokkal többről van szó, mint puszta szenvedélyről. Amikor egy párkapcsolatban vagy, akkor nem feltétlenül vállalod fel a felelősséget és elkötelezettséget, míg egy partnerségben mindig sokkal többet adsz, mint amit cserébe remélsz.

A partnerség komoly, a párkapcsolat szólhat pusztán csak szenvedélyről

Egy valódi partnerség mindig sokkal komolyabb és erősebb, mint egy egyszerű párkapcsolat. Csak annak lehetsz igazi társa, akit tiszta szívből szeretsz, és aki mellett kitartasz minden körülmények között. Felelősséget vállalsz magadért és a párodért, folyamatosan teszel azért, hogy együtt fejlődhessetek.

Egy párkapcsolatban gyakran önzőek vagyunk

Talán Veled is megesett már, hogy valaki megsértett, ezért Te is fájdalmat akartál neki okozni. A saját önzőséged diktált, és amikor úgy érezted, hogy el fognak hagyni, inkább Te hagytad el a másikat, csak, hogy Te lehess az első. Egy vita során pusztán a saját véleményed dobáltad a fejéhez, és lehet, hogy őt meg sem hallgattad. Egy igazi társ ennél sokkal jobban tiszteli a másikat, és figyel annak érzéseire. Nem akar neki fájdalmat és szenvedést okozni.

Egy párkapcsolat változékony, míg a partnerség hosszú távra szól

Egy párkapcsolat működéséhez két ember közös energiaráfodítására van szükség, emellett türelemre és tapasztalatra. Ha nincs meg mindkét fél részéről ez a kölcsönös odaadás, illetve elkötelezettség, akkor nem várható a fejlődés sem, így pedig előre elkönyvelhető a biztos szakítás.

A partnerség egy igazi barátság, a párkapcsolat csupa szórakozás

 Partnerré válni egy hosszú folyamat. A pár tagjai külön-külön és együtt is fejlődnek a közös útjuk során, és igaz barátaivá válnak egymásnak. Egy olyan támasszá, akire bármilyen nehézség esetén is számíthatnak. Egy laza párkapcsolatban ez általában hiányzik. Ott a közös cél a szórakozás, kötöttségek nélkül.

Ez is érdekelhet! - 7 vészjelzés, hogy a párod nem tervez komoly kapcsolatot veled

Egy partnerségnek céljai vannak

Amikor társat keresel, lehet, hogy csak szórakozásra vágysz. Valakire, akivel közös programokat szervezhetsz, akivel kellemesen eltöltheted a szabadidőd. Egy komoly elköteleződés már nem csupán a vonzalomról szól, az érzelmek teljes tárházát magában foglalja. Közös célokért együtt küzdenek a partnerek, jóban és rosszban.

Egy partnerséghez érettség kell

Komoly és tartós kapcsolatot csak két érett ember képes kialakítani, és fenntartani. Ha valaki érzelmileg bizonytalan, vagy fél az elköteleződéstől, esetleg nem érzi még magát felkészültnek, abból sosem válhat igaz partner.