8 szabály az első randikhoz, ha neten ismerkedsz!
2021-04-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A randizás szabályai sokat változtak az online társkeresők elterjedésével. De attól még, hogy nem egy szórakozóhelyen találtatok egymásra, hanem eddig csak leveleztetek, még Nektek is be kell tartanotok néhány dolgot, ha sor kerül végre az első igazi, személyes találkára.

Ez a 8 szabály segíthet könnyedén venni azt a legnehezebb első néhány percet!

1. A biztonság az első!

Függetlenül attól, hogy mennyire megnyerőnek tűnt a partnered a levélváltások során, még nem ismered elég jól. Mindenképpen egy nyilvános helyre szervezd a randevút, és szólj előtte-utána legalább egy közeli barátodnak, hogy biztonságban tudjon. Hidd el, ez a kis elővigyázatosság nem nagy dolog, de megnyugtató, mégiscsak egy vadidegennel találkozol.

Ezt is olvasd el! - 6 tipp, hogy biztonságban érezd magad az első randin!

2. Olvasd el a bemutatkozását!

Online ismerkedés után az első randevún valószínűleg már nem azzal fogsz indítani, hogy „Mivel foglalkozol?”, hiszen jó eséllyel az alapadatokat megtalálod róla a bemutatkozásában. Jó, hogy ha megjegyzel egy-két dolgot, hiszen könnyebb lesz így azonnal közös témát találnotok. Kérdezz rá nála, hogy hol készült az a tengerparti fotó, amit láttál róla a neten, vagy kérd, hogy meséljen bővebben a hobbijáról, mert nagyon érdekesnek találtad.

3. Csak lazán!

Az első randinak még nem kell az őrült szerelmi szenvedélyről szólnia. A lényeg, hogy kialakuljon mindkettőtökben egy első benyomás a másikról, amely alapján eldönthetitek, lehet-e folytatás. Nincs szükség drága étteremre se, egy hosszú séta a közeli parkban, vagy egy kávé a kedvenc helyeden tökéletes háttérprogram a beszélgetéshez.

4. Óvatosan az elvárásokkal!

Valószínűleg izgatott leszel a találka miatt, és talán lejátszol magadban néhány előzetes forgatókönyvet, de a saját érdekedben, inkább fogd vissza a fantáziád. Ha az egekbe helyezed az elvárásaidat, és már az esküvőt tervezed, nagy eséllyel óriásit fogsz csalódni. Nem ismered még a partnered, nem tudhatod, hogyan fog elsülni az első randi, megtaláljátok-e élőben is a közös hangot, vagy teljesen más lesz, mint amit a levelezés alapján elképzeltél. Próbálj optimista lenni, de úgy menj oda, hogy bárhogyan is lesz, nincs veszítenivalód. Számtalan hal úszkál még a tengerben!

5. Légy nyitott!

Talán Te is órákig elemezgetted a profilját, a bemutatkozó sorait, és a fotóit. De elolvashatod százszor az összes levelét, akkor sem fogsz mindent tudni róla. Az egyetlen igazi mód jobban megismerni egy személyes randevú, ahol kiderül az igazság. Légy nyitott, és próbáld őt minél jobban megismerni, ne skatulyázd be az előítéleteid közé, hiszen ki tudja, kiben találod meg végül életed szerelmét!

6. Maradj önmagad!

A sok száz társkereső közül Téged választott, Veled akar megismerkedni, úgy tetszel neki és vagy számára szimpatikus, amilyen vagy, ezért ne próbáld élőben másnak mutatni magadat. Nincs félnivalód, ezért okod se rá, hogy felvegyél egy álarcot, amely később úgyis csak konfliktushoz vezet majd.

7. Ne érezd magad zavarban azért, mert a neten ismerkedsz!

Ez a negatív előítélet rég a múlté. Szinte mindenki kipróbálta már az online társkeresés valamely formáját, ezért légy nyugodt, senki nem fog emiatt rossz szemmel nézni Rád.

8. A legfontosabb: érezd jól magad!

A randizás nem egy állásinterjú, és nem egy szigorú üzleti tárgyalás. Talán nem első alkalmak egyikén találsz rá álmaid párjára, de attól még nem kell elkeseredned. Élvezd ki, hogy új emberekkel ismerkedhetsz, új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhatsz. Ha esetleg úgy érzed, hogy kezdesz belefáradni, akkor nyugodtan tarts pár hét szünetet. Ez nem lóverseny, nincsenek kőbevésett szabályok, hogy kinek mikor kell megállapodnia.

Bármennyire is ijesztőnek tűnik kívülről egy online randioldal, mindenképpen adj egy esélyt ennek a társkeresési formának. Ki tudja, hol vár Rád a szerelem, maradj nyitott és pozitív!