6 tipp, hogy biztonságban érezd magad az első randin!
2020-10-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Megismerkedni egy új partnerrel mindig izgalmas. Egy online társkeresőn számtalan jelölt várja, hogy levelezhessen Veled. De bármennyire is könnyen megtaláltátok a közös hangot, és bármennyire is biztatónak tűnik számodra az alakuló kapcsolat, sosem árt az óvatosság. Lehet, hogy úgy érzed, hogy már ezer éve ismeritek egymást, és mindent tudsz a másikról, mégis egy szinte vadidegen emberrel találkozol személyesen, akiről csak annyi információd van, amennyit ő megosztott Veled.

Félreértés ne essék, nem akarjuk, hogy bezárkózz a szobádba, és soha többé ne menj el egy randira sem. Éppen ellenkezőleg, azt szeretnénk, ha szuperül éreznéd magad. De addig, amíg közelebbről is megismered az új jelöltedet, jó, ha megfogadod a következő 6 tanácsot!

1. Keress rá az interneten!

Ma már számtalan olyan felület létezik, ahol könnyedén juthatsz információhoz szinte bárkiről. Nem tilos rákeresni a közösségi médiában, és feltérképezni kicsit az életét. Ezzel kiszélesítheted az eddig kialakult képet róla, és talán segít az első benyomások megalkotásában is.

2. Egy közeli barátodat avasd be a randi részleteibe!

Mindegy, hogy kit választasz, de a legjobb barátnőd, az anyukád, vagy a nővéred mindenképpen tudjon róla, hogy mikor és hová mész, különösen, ha egy első randiról van szó. Azt is oszd meg a bizalmasoddal, ha változik a program. Így máris nagyobb biztonságban érezheted magad.

3. Ne egy kihalt helyen találkozzatok!

Mindig olyan helyszínre szervezd a randit, ahol sok ember van, és amit ismersz. Egyáltalán nem jó ötlet meghívni a saját lakásodba, és Neked sem tanácsos hozzá felmenni. Lehet az egy bár, egy étterem, vagy népes park, a lényeg, hogy ne érezd magad egyedül és kiszolgáltatva, ha bármi rossz történne.

Ezt is olvasd el! - 7 jel, amelyet biztosan félreértesz az első randin

4. A telefonod legyen feltöltve!

Sosem tudhatod, hogy mikor lesz rá szükséged, de lemerült telefonnal sehová ne indulj el. Természetesen nem kell a legrosszabbra felkészülnöd, de mégis jobb, ha kicsit elővigyázatosabb vagy.

5. Ha nem érzed jól magad, akkor hagyd ott!

A saját biztonságod a legfontosabb. Ha valami oknál fogva rosszul érzed magad a partnered társaságában ne maradj ott, csak azért, hogy ne bántsd meg. Kérj elnézést, és menj haza. Ha lehet, ne egyedül, kérj segítséget egy barátodtól.

6. Gondoskodj a hazajutásodról!

Ne beszéld meg vele, hogy a lakásodnál találkozzatok, és ő vigyen a közös programotokra. Inkább találkozzatok a helyszínen, és haza is jobb ötlet egyedül menned. Ha esetleg nem jön be számodra, akkor nem leszel hozzákötve, egyszerűen csak elköszönhetsz, és lezárhatod az ismeretséget.

A randizásnak a szórakozásról kell szólnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene odafigyelned a saját biztonságodra. Tedd meg a megfelelő óvintézkedéseket, aztán próbálj meg lazítani és kikapcsolódni!