8 kapcsolat romboló szokás, amit nem árt elkerülni
2018-01-23  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha rendelkeztél már hosszabb távú kapcsolattal, akkor bizonyára neked is feltűnt, hogy nem minden a kémia, egy párkapcsolatban igenis vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Cikkünkben eláruljuk, mely szokásoktól érdemes megválnod, hogy könnyebben átlendüljetek a nehéz időszakon.

1. Ne vegyél mindent magadra
Néha hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy párunk minden egyes mozzanata a kapcsolatunkról vagy rólunk szól, így egy kedvetlenebb állapot miatt rögtön elkezdünk aggodalmaskodni. Sok esetben egészen más dolog áll a háttérben, például fáradtan jött haza a munkából és ezért rosszabb hangulatban van, mint máskor. Ha emlékezteted magad, hogy létezhetnek külső tényezők is, megkönnyíted vele az életed.

2. Ne csak a saját utad járd
Tudom, hogy erről már sokszor olvashattál, de muszáj felhívni rá a figyelmet újra és újra. Egy kiegyensúlyozott párkapcsolat kompromisszumok sokaságából áll, nem csak a saját igényeidet fontos kielégíteni, oda kell figyelned arra is, hogy a párod mit szeretne.

3. Kerüld a túlzott alárendeltséget
Emlékezz az egyensúlyra, ne hagyd, hogy a mérleg oldala mindig a párod javára billenjen. Ha úgy érzed, hogy a te javaslatod sokkal ésszerűbb az övénél ne félj kifejteni véleményed. Ezt betartva, idővel már megszokjátok egymás elvárásait és nem is alakulnak ki nézeteltérések köztetek.4. Ne légy túlzó
Amikor az ember szerelmes hajlamos elnagyolni a dolgokat. Ez a veszélyes szokás tönkretehet egy egyébként jól működő párkapcsolatot. Próbálj meg logikusan gondolkozni tízből kilencszer biztosan jól fogsz dönteni.

5. Ne légy bizalmatlan
A bizalmat ki kell érdemelni, de ha rendben mennek kettőtök közt a dolgok, ne érdemes folyton ellenőrizned és felelősségre vonnod a másikat, mert ez hamar a kapcsolat végét jelentheti. Persze nem minden esetben szabad vakon bízni, érdemes megtalálni az arany középutat.

6. Kerüld az összehasonlítást más párokkal
Minden kapcsolat más, mivel mindegyikben különböző egyéniségek vannak, ezért nem érdemes összehasonlítani magatokat más párokkal. Mindenkinek megvannak a maguk problémái, még ha ez kifelé sokszor nem is látszik.


7. Ne hasonlítsd magatokat össze az előző kapcsolataiddal
Ez talán még rosszabb szokás, mint a más párokkal történő összehasonlítás. Amikor úgy érzed, hogy előző párkapcsolatod jobb volt a jelenleginél, gondold át, miért ért az a kapcsolatod véget. Nem tanácsos összehasonlításokat tenni, inkább próbáld megbeszélni pároddal a felmerülő problémákat.

8. Ne akard teljesen átformálni
Lehet, hogy azt gondolod sok erőfeszítés árán meg tudod változtatni partnered, de hidd el, ezzel nem érsz célt. Egy felnőtt embert ritkán lehet radikálisan átformálni, ha túl sok számodra ellenszenves szokása van, érdemes elgondolkoznod, hogy valóban ő illik-e hozzád.