7 legszebb randi helyszín Budapesten
2024-02-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Randira hívnád a partnered, de nincs ötleted, hova? Az első randi helyszínének megválasztása igencsak meghatározó, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között zajlik a megismerkedés, nem mindegy mire fogtok visszaemlékezni pár év múlva.Adunk pár tippet, hogy könnyebben menjen a döntés:

1. Éjszakai dunai panoráma, vacsorával - az éjszakai Budapest legszebb arcát a nemrég felújított Margit híd közepéről mutatja. Budapest fényei látványos hátteret kínálnak a Margit-sziget déli csücskénél, valamint a Parlament és a Margit híd közötti pesti rakpartlépcsőn is. Némi elemózsiával, egy üveg borral és két üvegpohárral a rakparti lépcsőkön rögtönzött romantikus vacsora is elképzelhető.

2. Budapest tetején - 527 méteres magasságával Budapest legmagasabb pontja a János-hegy, amely az egyik legkedveltebb kirándulóhely. Kellemes időben bejárhatjuk az utat a Normafától a kilátóig, ami alatt bőven akad idő beszélgetésre, lopott csókokra, de a környék lehetőséget kínál egy könnyű piknikre is. Tiszta időben az Erzsébet-kilátóból nagyszerű a panoráma nyílik.

3. Libegő - dupla romantika, ha a János-hegyet és az Erzsébet-kilátót nem autóval vagy busszal látogatjuk, hanem libegővel. Egész évben működik, Zugliget és a János-hegy között szállítja az utasokat. Nagy kaland a fák teteje felett lebegni, lefelé pedig az egész város a lábunk alatt fekszik. Libegőzni tipikusan az a kaland, amelyet egyszer az életben ki kell próbálni.

4. Csók a margitszigeti víztorony Csóktermében - Budapest egyik legkellemesebb pontja a Margitsziget, melyet két oldalról a Duna ölel és a park padjain kora tavasztól késő őszig szerelmespárok üldögélnek. A sziget leghívogatóbb építménye a víztorony, melynek legfelső szintjére bárki felsétálhat. Az íves erkélyekkel szegélyezett terem az itt „lopott” csókok miatt kapta a Csókterem elnevezést.

5. Sétahajózás a Dunán - hajókázni mindig romantikus, és bár a turisták gyakran élnek ezzel a lehetőséggel a magyar fővárosban, a budapestiek ritkán. Pedig a város egészen szokatlan arcát mutatja hajóról. Ha ezt a randi helyszínt választjátok, biztos, hogy a következő húsz évben gyakran fogjátok majd emlegetni.

6. Kopaszi-gát – a 10 hektáros Lágymányosi-öböl igen kellemes és romantikus parkja Budapestnek, amely a Rákóczi hídtól akár sétával is megközelíthető. A Kopaszi-gát édeni környezetében sétálva, egy tölcsérnyi fagyi társaságában könnyebben meg tudtok nyílni egymás előtt.

7. Különleges cukrászda - Mindig kell egy terv esőnapra is. Ekkor a legideálisabb helyszín egy cukrászda, viszont ha meg szeretnéd hódítani kiszemeltedet, ne a legközelebbi cukrászdába, hanem a legkülönlegesebbe vidd el. Oda, ahova csak akkor mennek az emberek, ha igazán fontos alkalom adódik. A várban a Ruszwurm, az Erzsébet körúton a nagy múltú New York kávéház vagy a világhíres Gerbeaud igencsak különleges egy romantikus találkához.

Ez is érdekelhet! - A január is lehet romantikus – programötletek első randihoz