Macaron szívtortácska vaníliakrémmel
2024-02-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 2 tortácskához

A szívekhez:

-7 dkg tojásfehérje

-12 dkg porcukor

-7 dkg mandulaliszt (finomra darált mandula)

-pár csepp piros ételfesték

A vaníliakrémhez:

-2 dl zsírosabb tej

-0,5 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket lehűtjük. A porcukrot átszitáljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, újból felverjük, belekeverjük a mandulalisztet és a piros ételfestéket, hogy rózsaszín macaron tésztát kapjunk.

A masszát műanyag habzsákba szedjük, levágjuk a végét és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe 6, nagyjából egyforma nagyságú szíveket nyomunk belőle, csíkonként felépítve. Tepsistől kicsit az asztalhoz ütjük, hogy egyenletes felületet kapjunk, 20 percet hűvös helyen pihentetjük.

Amíg a massza pihen, a sütőt 130 °C-ra előmelegítjük, majd a habszíveket a sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ne égjen meg! Hűlni hagyjuk, majd spatulával alányúlva óvatosan leszedjük a sütőpapírról, hogy ne törjenek el.

Közben a krémhez a hideg tejet a vaníliás pudingporral habosra keverjük, hűtőben lehűtjük, és műanyag habzsákba szedjük. Levágjuk a végét, kicsi csókokat nyomunk belőle 4 macaron szívre, kettőt-kettőt egymásra teszünk, a maradék 1-1 szívvel zárjuk és hidegen kínáljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Tipp: Ha könnyebben szeretnénk egyforma szíveket készíteni, a tepsibe tett sütőpapírra rajzoljuk sablonnal, ceruzával 6 egyforma szívet és ezekbe nyomjuk masszát.