3 tipp, hogy idén senki se kapjon haszontalan ajándékot
2023-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mindjárt itt a karácsony. Most már azok is elkezdenek gondolkodni az ajándékok beszerzésén, akik eddig halogatták ezt a sokszor stresszes tevékenységet. Ezúttal olyan tippeket hoztunk, amelyekkel biztosan elkerülheted az értelmetlen ajándékok vásárlását.

Minél kevésbé ismered a megajándékozni kívánt személyt, annál nehezebb megfelelő ajándékot találni számára - de még a hozzád közel álló emberekkel sem mindig könnyű. Tippjeinkkel viszont könnyebb lesz az ajándékozás, mint gondolnád!

1. Kommunikálj

Miért nem mondod meg egyszerűen, hogy mit szeretnél? Ez mindkét fél életét megkönnyíti. Az ajándékot kereső személy elindulhat egy gondolat alapján, az ajándékozottnak pedig nem kell aggódnia, hogy valami haszontalant kap. A kívánságlista csodálatos találmány! Születésnapokra, esküvőkre vagy más ünnepségekre is bevetheted.

2. Mondd meg nyíltan!

A hatodik ajándék egymás után a nagynénédtől, amivel nem tudsz mit kezdeni? Legyen bátorságod szólni neki, hiszen számára sem jó érzés, ha haszontalan dologra adta ki a pénzét. Természetesen megvan rá az esély, hogy valaki megsértődik emiatt. De ha a bakit szelíd vagy humoros módon, könnyedén közlöd, biztosan nem lesz harag.

Légy tehát bátor, és mondd meg szeretteidnek, hogy nincs szükséged minden karácsonykor új zoknikra.

3. Néhány hasznos ajándékötlet

Ha szeretsz kreatív lenni karácsony előtt, akkor házi készítésű ajándékokat is tehetsz a karácsonyfa alá. Ráadásul az olyan dolgoknak, mint a karácsonyi finomságok vagy egy különlegesebb kozmetikum, mindig mindenki örül - sokkal jobban, mint a huszadik illatos gyertyának.

Szokatlan, de jó ötlet lehet, hogy ha ismersz egy megbízható jótékonysági szervezetet, akkor adományozhatsz az ajándékozott személy nevében. Végül is a karácsony a jótékonyság ünnepe is.