Csokoládés banántorta
2023-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 10 szelethez:

-4 tojás

-5 ek. cukor

-4 ek. liszt

-2 kk. holland kakaópor

-3 banán

A krémhez:

-3 dl behűtött, édesített növényi habtejszín

-3 ek. vaníliás porcukor

-1/2 dl banánlikőr vagy tejszínes likőr

-1 kis üveg mogyorókrém

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fehérjehabbal lazítjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A banánt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. A kihűlt tésztára ráhúzzuk a tortagyűrűt, a piskóta tetejét kirakjuk a szeletelt banánnal, hogy a szélénél 1-2 centi szabadon maradjon.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a banánlikőrt, összekeverjük és a banános tortalapra szedjük, elsimítjuk. Hűtőben lehűtjük, majd a tetejét megkenjük a langyos mogyorókrémmel, és a hűtőbe visszatéve tovább hűtjük.

Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, a torta szélét a gyűrű mellett körbevágjuk, levesszük a gyűrűt és a tortát cikkekre vágva kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva

1 szelet: 410 kcal