Várkonyi Andrea bízott abban, hogy rátalál a szerelem
2021-11-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Terjedelmes interjút adott a HOT! magazinnak Várkonyi Andrea: a témája természetesen elsősorban a szerelme, illetve az idei álomesküvője volt az ország leggazdagabb emberével, Mészáros Lőrinccel. A tévés talán most először engedett kicsit mélyebb betekintést a vállalkozó iránti érzéseibe, és azt is megtudhattuk, miként estek szerelembe.

 

Várkonyi Andrea beszélt a könyvéről is, elárulva, hogy az előrendelési sikerlisták élén álló kötetet egy év alatt írta meg.

– Tavaly keresett meg a kiadó az elképzeléssel. Ismerve a műsoraimat és a gondolkodásomat, úgy vélték, pszichológusként sokaknak tudnék segíteni. Ez még azelőtt volt, hogy megismertem Lőrincet, tehát más élethelyzetben voltam – idézte fel a kezdeteket Várkonyi, aki bár jelenleg egy reklámügynökséget is vezet, soha nem gondolt arra, hogy feladja a pszichológiai rendelését, de mivel az időhiány miatt nem tud mindenkit fogadni a rendelőjében, ezért úgy gondolta, egy könyvvel sok olyan emberhez is eljuthat, akiknek nem feltétlenül van szükségük a személyes találkozásra. Leginkább a korábbi, Micsoda nők! című műsorának írott, kiterjedtebb formájaként gondol a könyvre, csak sokkal szakmaibb megközelítéssel.

Várkonyi úgy véli, a könyvében a saját életéből merített példákkal kicsit közelebb tudnak kerülni hozzá az olvasók. Sok élethelyzeten van már túl, gyerekkorától kezdve számos családi nehézségen is keresztülment, így egy-egy témánál a saját életéből említ példákat, elárulva, neki az adott hullámvölgyben mi volt az, ami segített.

„Több mint egy évig készült, közben az ember óhatatlanul változik, nekem pedig különösen mozgalmas volt ez az időszak. Amikor elkezdtem dolgozni a könyvön, egyedülálló anyukaként nem magányosan, mégis egyedül éltem, mire pedig megszületett az utolsó fejezet, már ott volt a férjem, aki mellett kiteljesedett az életem. Ez a változás óhatatlanul hatással volt a könyv tartalmára is” – meséli az egykori tévés, aki szerint sok középkorú, elvált ember egyszerűen lemond arról, hogy új esélyt adjon magának a boldogságra.

Várkonyi azt vallja, a pozitív életszemlélet által könnyebb átvészelni az élet adta nehézségeket, amiből azért neki is bőven kijutott. A sors azonban nem csak nehézségeket sodor elénk, hanem meglepetéseket is.

– Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó kimondani, hogy a férjem! És legalább ennyire jó azt hallani, amikor rólam mesél, amikor azt mondja: a feleségem. Rengeteg kifejezés létezik két ember kapcsolatára, lehet pár, élettárs, férj és feleség... Mi abszolút társként tekintünk egymásra, nincs olyan téma, amit kerülni kellene, vagy amit ne egymással beszélnénk meg először. Kifejezetten mély a kapcsolatunk, odafigyelünk egymásra – mesélte boldogan.

"Korábban azt gondoltam, én már nem fogok házasságot kötni egyetlen férfival sem. De nem csak én gondoltam így, a korábbi kapcsolatomban fel sem merült a házasság gondolata. Máshol voltak a hangsúlyok. Ám amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált, rövid idő elteltével megkérte a kezem, és én igent mondtam, mert a világ legtermészetesebb dolgának tartottam, hogy összekötjük az életünket. Sőt, abban is biztosak voltunk az első pillanattól, hogy nemcsak polgári, hanem egyházi szertartást is szeretnénk. Ez a férjemnek és nekem is fontos volt. Édesapám vezetett az oltárhoz, és bevallom, onnantól kezdve, hogy megláttam aput, szinte végig a könnyeimmel küzdöttem, olyan boldog voltam. Az esküvő vidám hangulatban telt, azt hiszem, sikerült meghitt hangulatot teremteni, ami a célunk volt"– osztotta meg intim titkait az egykori tévés.

Forrás: Blikk