Vajna Tímea mindent megtesz, hogy anya legyen
2021-11-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindent elkövet Vajna Tímea annak érdekében, hogy átélje azt a csodát, amit egy nő számára csak az anyaság jelenthet. A néhai filmmogul, Andy Vajna 39 éves özvegye hosszú ideje próbálkozik a gyermekáldással, de mindeddig eredménytelenül.Ám a jelek szerint nem adja fel a küzdelmet. Az elmúlt hónapban több nőgyógyászati vizsgálaton is részt vett, valóban minden követ megmozgat, hogy újdonsült vőlegényével, Zoltánnal végre családot alapíthasson. A napokban még egy apró tűszúrásokat alkalmazó népszerű akupunktőrt is felkeresett Beverly Hillsben, akinek számtalan nő adott hálát, amiért kezelésével hozzásegítette a gyermekáldáshoz.

A csodamódszerek egyre népszerűbbek, ám a Blikk által megkérdezett nőgyógyász első lépésként az általános nőgyógyászati vizsgálatot és hüvelyi ultrahangot javasol.

– Ha nem mutat eltérést, akkor hormonprofilt, a férfi partneren pedig spermatológiai vizsgálatot kell végezni. Amennyiben ezek után sem derült ki, mi állhatja útját a gyermekáldásnak, akkor vizsgálatok következnek a testüregben és a méhüregben. Ilyen a méhtükrözés, petevezeték-átjárhatósági vizsgálat és hastükrözés. Ha itt is minden rendben, akkor szoktuk javasolni, hogy keressenek fel a párok lombik- vagy meddőségkezelési központot – nyilatkozta a Blikknek dr. Koiss Róbert nőgyógyász és onkológus.

Ezeken a vizsgálatokon Tímea is átesett már korábban, valamint a nyáron egy endometriózis- és petefészekciszta-eltávolító műtéten is, és kétszer leszívták a petesejtjeit. Október elején egy budapesti klinikán hajtottak végre rajta méhtükrözést.

„Még egy műtét. Méhtükrözés a legjobb helyen. Nemzetközi színvonal, kiváló orvosok és itt igazán foglalkoznak a lelkemmel” – fogalmazott akkor Instagram-oldalán az özvegy, aki egyébként a többi sorstársa bátorítására küzdelme minden mozzanatáról tudósít közösségi oldalán.

 

Sokat foglalkoztatja meddősége lelki oldala, amiről szintén beszámolt követőinek, miután eltávolították a cisztáit.

„A jobb oldal a női oldalt jelképezi, befelé fordulás, lelki fájdalom, visszafojtott érzelmek, pszichés nyomás idézi elő a jobb oldali betegségeket. Vagy ebben az életben nőként születtem, miközben férfi lelkem van. Mondjuk ez igaz, és nehezen fogadom el a nőiességet” – írta korábban.

Most abban reménykedik, hogy a csodakezelésnek hála talán számára is felcsillan a remény arra, hogy anya legyen, mert nagyon vágyik már erre.

Vajna Tímea mellett más sztárok is harcba szálltak az anyaságért. Kapócs Zsóka számtalan sikertelen lombik után lett egy egészséges kisfiú édesanyja. Szabó Zsófi pocakja pedig szigorú diéta és megannyi orvosi vizsgálat után kezdett el kerekedni. Gianni és Annoni Zita is éveken át küzdött a szülővé válásért, az ő történetük, ahogy a Nánási házaspáré is boldogan végződött, ám vannak olyan sztárok, akiknek fel kellett adniuk a reményt. Pataki Zita is nyíltan beszélt küzdelméről, náluk nem jött el a gyermekáldás.

Forrás: Blikk