Unalom fenyegeti a párkapcsolatodat? Így hozd vissza a szenvedélyt!
2021-11-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nincs is izgalmasabb dolog egy bimbózó szerelemi kapcsolatnál. Ki ne tudná felidézi azokat a pillanatokat, amikor először meglátta a leendő párját, és azt a bizsergető érzést, amely az első találkákat átlengte. De vajon mikor tűnik el ez az izgalom, és mikor vált át egy romantikus viszony unalmas megszokássá?

Bár közhelynek tűnik, de tényleg nem kell(ene) így lennie. Ha valóban erős érzelmek fűznek össze két embert, akkor igenis fenntartható a láng, odafigyeléssel és kölcsönös akarattal.

Melyek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy kezd kifáradni egy kapcsolat?

Folyamatosan együtt vagytok.

Az elején minden pillanatot együtt szeretnétek tölteni, de hosszabb távon ez mégsem vezet igazi boldogsághoz. Tévedés, hogy egy párnak mindig mindent együtt kellene csinálnia. Helyette fontos, hogy megmaradjanak önálló személyiségnek, saját érdeklődési körrel, barátokkal. Némi eltávolodás után sokkal erősebb a viszontlátás öröme is.

Belesüllyedtetek a komfortzónátokba.

Ez az, ami kiöl minden szórakozást egy viszonyból. Mindent együtt és egymás mellett csináltok, már nem akartok tetszeni egymásnak, és az sem zavar titeket, ha a kevésbé előnyös tulajdonságaitokra is fény derül.

Nincsenek meglepetések.

Már annyira ismeritek egymás minden rezzenését, hogy teljesen kiszámítható számotokra a másik várható reakciója vagy viselkedése. Rutinszerűen élitek egymás mellett az életet, és elkopnak az izgalmat hozó meglepetések. Az elején még minden napot bearanyozott egy-egy kedves gesztus, vagy valami újdonság, de ma már nincs kedvetek energiát fektetni az új izgalmak keresésébe.

Ezt is olvasd el! - Hogyan adj szabadságot a párodnak, anélkül, hogy elveszítenéd?

Hogyan hozhatod vissza a szenvedélyt?

Legyél újra titokzatos!

Gondolj egyszerű dolgokra, például ne egymás előtt öltözzetek fel, és szerezz be új darabokat, amelyeken a párod szeme is megakad majd.

Legyetek néha egyedül!

Mindenkinek fontos az „énidő” megtartása. Amikor azt és úgy csinál, ahogyan ő akarja. Lehet ez egy sport, egy hobbi, vagy csak szórakozás a barátokkal. A lényeg, hogy szerezzetek új élményeket, amelyekről aztán élvezetesen mesélhettek.

Lepjétek meg egymást!

Legyetek kreatívak, és hetente többször kedveskedjetek egymásnak, egy-egy apró figyelmességgel. Egy szál virág, egy finom vacsi, egy jó könyv vagy egy kényeztető masszázs biztosan meghozza a várt sikert.

A legfontosabb azonban az, hogy mindketten akarjátok és energiát fektessetek a szenvedély újraélesztésére. Ha csak egyikőtök szeretné ezt ugyanis, akkor az a kapcsolat valószínűleg már rég a múlté, csak még senki nem mondta ki hangosan.