Hogyan adj szabadságot a párodnak, anélkül, hogy elveszítenéd?
2021-07-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Bármelyik kapcsolatban eljöhet egy olyan időszak, amikor az egyik fél több szabadságra vágyik. Egy ilyen helyzet talán ijesztő lehet a párja számára, holott alapvetően nincs ezzel semmi baj. Előfordulhat, hogy nehezebb élethelyzetben vagytok, esetleg komolyabb problémákkal kell szembenéznie egyikőtöknek. Egyre csak gyűlnek a fekete felhők a fejetek fölött, míg végül az egyikőtök egy kis lélegzetvételnyi szünetet kér. Bármennyire is nyugtalanná tesz, még a legboldogabb párkapcsolatoknak is jót tesz néha egy kis külön töltött idő.

Mit tehetsz egy ilyen helyzetben? Olvasd el a következő tanácsainkat!

 

Szervezzetek külön programokat!

Találkozzatok a barátaitokkal, de mindenki a sajátjaival. Próbáljatok ki új dolgokat, külön-külön. Ha ugyanis mindig mindent együtt csináltok, akkor eltávolodni sem tudtok, még pár órára sem. Fogd vissza magad, és ne akarj reggeltől estig tudni a párod minden lépéséről. Inkább engedd el, hogy hagy töltsön egy kis időt másokkal, vagy akár egyedül, távol Tőled. Használd ki Te is az így felszabadult perceket, és csináld végre azt, amire régóta vágysz.

A saját életedről Neked kell döntened!

Vállalnod kell a felelősséget a saját életedért, a tetteidért, akkor is, ha párkapcsolatban élsz.  Ettől függetlennek és önállónak fogod érezni magad, erősíti az önbizalmad, és nem leszel ráutalva senkire. Könnyen előfordulhat, hogy pont a túlzott függőség az, ami miatt szeretne kicsit eltávolodni Tőled a párod. Természetesen jó, ha minden nagyobb döntés előtt kikéred a tanácsát, hiszen ezzel éreztetheted vele, hogy mennyire fontos számodra, mégsem gondolja majd úgy, hogy mindenben neki kell kimondania a végső szót.

Ezt is olvasd el! - Párkapcsolati problémákkal küzdesz? Így küldd szabadságra a stresszt

Tereld el a figyelmedet!

Ne gyötörd magad folyamatosan amiatt, hogy egy kis időt külön töltötök. Semmiképpen se kezdj el vészforgatókönyveket és összeesküvéselméleteket gyártani, mert attól csak egyre mélyebbre süllyedsz majd a depresszióban. Inkább találj magadnak hasznosabb vagy kellemesebb elfoglaltságot, hogy ne legyen időd a problémákon rágódni.

Foglalkozz magaddal!

Használd ki az időt, és koncentrálj a saját lelkedre és az érzéseidre. Próbálj rátalálni a napi mókuskerékben elvesztett belső boldogságodra, kezdj el jógázni, vagy vedd elő egy régi hobbid, ami mindig is megnyugtatott, és energiával töltött fel. Fogadd el magad olyannak, amilyen, és szeresd úgy a legrosszabb tulajdonságaidat is, mint a párodat.

 

Egy átmeneti külön töltött idő bármely párkapcsolatnak előnyére válhat. Lehetőséget biztosít arra, hogy átgondoljátok a kapcsolatotokat, visszataláljatok a belső békétekhez, és új energiával tölt fel mindkettőtöket. Ráadásul a távolság egyúttal felébreszti a hiány érzését is bennetek, így sokkal boldogabbak lehetnek majd az újra együtt töltött percek.