Párkapcsolati problémákkal küzdesz? Így küldd szabadságra a stresszt
2019-07-17  /  Szerző:   /   Párkapcsolat A nyár az egyik legalkalmasabb időszak a pihenésre, amikor kicsit lassíthatsz, kikapcsolhatsz, és végre több időt tölthetsz el a szeretteiddel. A párok, és családok leggyakrabban ebben az évszakban indulnak vakációra, közös utazásokra. De mit tehetsz olyankor, ha épp egy nehéz perióduson mentek keresztül, sokat vitáztok, vagy egyéb problémák nehezítik a mindennapjaitokat?

Használd ki a nyarat, lépj egy lépést vissza, szakadj ki az állandó stresszből, és próbáld más szemszögből nézni az életed. A hosszú nappalok, az enyhe éjszakák tökéletes alkalmat biztosítanak ahhoz, hogy csak a legfontosabb dolgokra fókuszálj, és átértékeld a kapcsolatodat.

Hogyan csináld?

1. Tápláld a lelked!

Köztudott tény, hogy a helyes táplálkozás segít az egészségünk megőrzésében. De ugyanez igaz a lelkünkre is. Amikor frusztráltnak érzed magad, és össze vagy zavarodva, esetleg túl vagytok egy veszekedésen, akkor próbálj változtatni a hozzáállásodon, a negatívumok helyett csak a pozitív dolgokra koncentrálj. Újra és újra meséld el a párodnak, hogy miért szereted, dicsérd a jó tulajdonságait, emeld ki az erősségeit. Gondold át, mielőtt bármit is mondasz, mert a dühösen egymás fejéhez vágott szavak mély sebeket ejtenek mindkettőtök lelkén.

De ne csak a párod lelkét tápláld, szánj energiát a sajátodra is. Bocsásd meg magadnak a hibáidat, fogalmazd meg a saját igényeidet, és érezd jól magad a bőrödben. Ha ez sikerül, akkor a partneredhez és az egész világhoz is másként fogsz viszonyulni.

2. Keresd a pozitív energiát

Készíts listát azokról a dolgokról, amelyek jókedvre tudnak deríteni. Lehet ez egy hobbi, egy sport, egy idegen város, vagy egy finom vacsora a kedvenc éttermedben. Állíts össze egy tervet a vakációra, vagy akár az egész nyárra, amelyet csupa pozitív programmal töltesz fel. Ez segíthet kiszakadni Neked, és a kedvesednek is a napi problémákból, és remek lehetőség, hogy egyszerűen csak újra jól érezzétek magatokat együtt.

Ha derűsebben néztek a másikra és a világra, akkor hamar észreveszitek majd, hogy egymással is másképp beszéltek, kevesebb lesz a vita, és több a minőségi közösen eltöltött idő.

Fedezzétek fel együtt Budapest titkos randihelyszíneit ezen a nyáron!

3. Őrizd meg a jó emlékeket

Minden vakáció véget ér egyszer, de a szép emléke megmarad. Raktározd el, és a nehéz pillanatokban jusson eszedbe. Ez segíthet átvészelni a problémákat, erőt adhat, hogy kitarts. Ha a nyár el is múlik, a nyitott, őszinte kommunikációhoz, és a pozitív hozzáálláshoz ragaszkodj. A rohanós hétköznapokból is lopjatok el időt, amelyet csak egymással tölthettek, randizzatok úgy, mint a kapcsolatotok legelején, hogy az a bizonyos láng is tovább égjen a szívetekben.

par