Trokán Péter lemondott a szerelemről
2021-08-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Bár évek óta egyedül él, s a szíve sem foglalt Trokán Péternek, a színész nem tervezi, hogy újból megállapodna.

 

Nem törekszik arra, hogy újra legyen kapcsolata, 75 évesen úgy érzi, már nem lesz új párja – ám ez a saját döntése.

– Utólag visszagondolva, sosem voltam nagy hódító, nem kerestem folyton a lehetőséget, hogy kapcsolatom legyen – kezdte a Jászai Mari-díjas színész.

Trokán közel húsz évig volt házas, Papadimitriu Athinától két lánya született, Nóra és Anna, ám 1997-ben elváltak útjaik.

– Sokan biztos meglepődnek majd, de velem mindig a nők szakítottak, sosem én hagytam ott őket. Nem tudom, hogy ez azért alakult így, mert nem volt erőm kimondani, hogy vége, vagy mert hittem abban, hogy javítható a helyzet, de ez van... Utólag visszatekintve már tudom, sokkal hamarabb kellett volna véget vetni sok kapcsolatnak, többek közt a legutóbbinak is – folytatta a színész, aki évekig élt együtt egy civil foglalkozású hölggyel. – Nehéz volt megélni a szakítást, de eljön az a pont, amikor tudja az ember, hogy nem működik va­lami, ennek ellenére hosszú ideig nem zártuk le a kapcsolatot. Azóta, pár éve egyedül vagyok, így alakult.

A színész nem hisz az online társkeresésben, s nem is próbál randevúzni, mint mondja, elfogadta, hogy hátralévő életét feltehetően egyedül éli le.

– Nem vagyok magányos, bár a pandémia alatt sokat voltam egyedül, akkor azt éreztem, talán jó lenne egy társ, de ekkor megérkezett az életembe a kiskutyám – mesélte nevetve Péter. – Komolyra fordítva a szót, persze vágyom szeretetre, ahogyan mindenki, és ha hirtelen bekopogtatna hozzám a nagy ő, nem küldeném el, de szerintem nekem már nem lesz párom. Ebben a korban már nehezen alkalmazkodik az ember, pontosan tudja, hogy csak olyan dolgokba szabad belemenni, ami boldoggá teszi. Persze, van bennem félsz, hogy ki fog ápolni, segíteni, ha bármi gond van, de tudom, hogy a lányaimra bármikor számíthatok, ezért nem kell félelemből belemennem egy kapcsolatba.

Forrás: Blikk