Te randiznál valakivel, aki sokkal gazdagabb nálad?
2023-03-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Elsőre nyilván mindenki rávágja, hogy persze, ez egyértelmű, és talán furcsa is a kérdés, mert mi a köze a randizáshoz, illetve a szerelemhez a pénznek? De lássuk be, hogy nagyon is sok. Egy tőled sokkal tehetősebb emberrel találkozgatni egy teljesen más szint, mint bárki mással. Egy ilyen embernek sokkal több lehetősége és eszköze lehet arra, hogy levegye a partnerét a lábáról. Gondolj csak bele, olyan zártkörű programokra vihet el, ahová talán sosem jutnál el, aztán ott vannak a fényűző miniszabik, vagy a gyertyafényes vacsorák kettesben, szuper exkluzív helyeken. De persze mindennek ára van, és az éremnek két oldala, amivel Neked is számolnod kell egy ilyen helyzetben.

 

A tehetős emberek gyakran attól félnek, hogy csak a pénzükért szeretik őket.

Az egyik legnagyobb kihívás, amivel már az elejétől fogva szembesülni fogsz, hogy a gazdag partnered gyanakvó lesz, vajon miért is vagy vele. Esetleg csak azért, hogy rajta keresztül egy jobb életet találj magadnak, vagy mert tényleg szereted őt?

Ahhoz, hogy eloszlasd a kételyeit, proaktívnak kell lenned. Ajánlj olyan programokat az elején, amelyeket Te is meg tudsz engedni magadnak anyagilag, és felezzétek a számlát. Legyen szó egy étteremről, egy kiállításról, vagy bármilyen közös elfoglaltságról. Ezzel a gesztussal azt üzened felé, hogy nem a pénze érdekel, hanem ő maga, az ember, akit szeretnél közelebbről megismerni.

A vagyontól nem lesz jobb ember valaki.

Sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy egy tehetős emberről olyan tulajdonságokat feltételeznek, amellyel nem feltétlenül bírnak. Attól még, hogy egy szép autóval valaki elvisz egy méregdrága étterembe, ahol pezsgőt és kaviárt szolgálnak fel, még nem fogja azt jelenteni, hogy Te meg a partnered egyhullámhosszon lesztek, és minden csodásan alakul. Ha a személyisége nem illik a Tiédhez, akkor egy luxus este is végződhet csúfos kudarccal. A pénz csak a felszín, és amíg nem látsz túl a külsőségeken, addig nem is fogod tudni igazán megismerni a másikat. Egy gazdag embernek ugyanannyi kellemetlen tulajdonsága lehet, mint bárki másnak, ezért ne idealizáld őt ismeretlenül, pusztán az anyagi javai alapján.

Ne hasonlítgasd magadhoz.

A pénz nem minden. Ha neki sok van, Neked meg kevés, az nem jelenti azt, hogy Te kevésbé vagy értékes ember. Ráadásul a világ sem igazságos, nem mindig annak van sok, aki igazán megérdemelné. Ezért sem fair hasonlítgatni két embert egymáshoz. Ha Te jól érzed magad a bőrödben, szereted a hivatásod, és meglátod az életben a szépet, akkor nincsen semmi gond. Nem szabad amiatt elbizonytalanodnod, hogy mások többet értek el. Attól ők, még nem biztos, hogy boldogabbak vagy akár elégedettebbek, mint Te.Ez is érdekelhet! - Pénzen minden megvehető – mi az igazság?

Min gondolkodj el, ha egy Tőled gazdagabb emberrel találkozol?

Jól bánt Veled? Hasonló az érdeklődési körötök? Tudtatok egymással beszélgetni? Tetszik a humora? Vannak jó barátai? Olyan ember, aki mellett boldog tudnál lenni, aki törődne Veled?

Nem a pénz, hanem a fenti dolgok azok, amelyek igazán számítanak a végén. Van olyan ember, akiben minden megvan, és még pénze is, de ha csak az utóbbi, akkor sosem fog igazán boldoggá tenni.