Távkapcsolat – tippek a túléléshez!
2022-05-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Távkapcsolatban élsz? Egy újonnan adódott munkalehetőség miatt messzire költözött a párod? Esetleg az interneten ismerkedtetek meg és mindig is több száz, vagy akár ezer kilométer választott el Titeket egymástól, de azt tervezitek, hogy hamarosan végre fizikailag is együtt fogtok élni? Bármelyik is igaz Rád, összegyűjtöttünk néhány segítő tippet, amelyekkel könnyebben átvészelhetitek ezt az időszakot!

Azt már az elején tisztázni kell, hogy a távkapcsolat nem való mindenkinek. Csak akkor működőképes, ha mindkét fél egyenlő mértékben kiveszi a részét az életbentartásából. Ha úgy érzed, hogy Te mindent megteszel, de a párod szinte semmit, akkor érdemes feltenned a kérdést, hogy van-e létjogosultsága a folytatásnak. Ha viszont csak átmeneti időre szól a külön költözés, akkor ez egy jó teszt időszak lehet arra, hogy meggyőződjetek a szerelmetek erejéről.

Napi rutin

Könnyen elképzelhető, hogy még csak nem is azonos időzónában mozogtok, vagy a napi beosztásotok ütközik egymáséval. Ilyenkor is mindenképpen meg kell próbálnotok találni egy olyan napszakot, órát, vagy félórát, amelyet csak egymásnak tudtok szentelni. Ebben a rövidke időben megoszthatjátok egymással a napi történéseket, problémákat és sikereket. Ez segíthet „egyben” tartani Titeket, és nem hagyja lazulni a köteléket. Ha ez naponta nem kivitelezhető, akkor legalább kétnaponta tegyétek meg. Törekedjetek egy olyan megoldás megtalálására, amely mindkettőtök számára megfelelő. Ha képesek vagytok kialakítani egy új közös napi rutint, akkor már-már úgy érezhetitek, mint ha nem is lenne köztetek olyan nagy a fizikai távolság.

Őszinteség

Az őszinteség minden párkapcsolatban alapvetően fontos, de különösen igaz ez távolra szakadt párok esetén. Ma már olyan széles a kommunikációs csatornák tárháza, hogy könnyedén egymás tudomására adhatjátok, ha valami problémátok van, kifejezhetitek őszintén az érzéseiteket, és közösen kereshettek megoldást rá. Az igazságot megvallva, egy távkapcsolatban egyszerűbb a konfliktusok elkerülése és a nehézségek legyőzése nagy viták nélkül, de pont ugyanez az egyik legnagyobb hátránya is, amelybe számos kapcsolat végül bele is bukik. Ha ugyanis a gondok nem kerülnek napvilágra, mindketten titkoljátok az érzéseiteket a másik előtt, mert nincs kedvetek egy kényelmetlen beszélgetéshez, akkor az hamarosan nagyobb problémákhoz vezet majd, amelyekre esetleg már nem lesz megoldás, csak a szakítás.

Intimitás

Nem csak a filmekben létező jelenség, hogy telefonon keresztül élik meg a párok az intim pillanataikat. Nem könnyű életben tartani a vágyat és a szenvedélyt ilyen távolságból, hosszú távon. Bár az is igaz, hogy erre nem mindenki nyitott, azért egy próbát megér. Legalább behoztok egy kis izgalmat a szürke mindennapokba.

Ez is érdekelhet! - 3 bizonyíték, hogy távkapcsolatban is növekedhet egy szerelem!

Kompromisszum

Egy távkapcsolat mindig kompromisszumokon alapszik. Mindketten élitek a saját életeteket, egymástól távol, de megpróbáljátok folyamatosan tartani a kapcsolatot, telefonon, interneten, vagy néha személyesen. Ehhez szükséges, hogy képesek legyetek újra és újra közösen megoldásokat találni arra, hogy az érzéseiteket ébren tartsátok. Különben a távolság köztetek egy idő után már nem csupán fizikailag létezne.