3 bizonyíték, hogy távkapcsolatban is növekedhet egy szerelem!
2020-05-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Sokan gondolják azt, hogy a távkapcsolatok életképtelenek. De valójában, bármennyire is nehéz a társunktól sok száz vagy akár több ezer km-re elszakadva élni, mégis rengeteg pár esetében működik. Sőt, a különélés képes megerősíteni a két ember közötti köteléket, többféle módon is.

A „The Journal of Communication” című folyóiratban közzétett tanulmány szerint ugyanis a fizikai távolság érzelmileg közelebb hozza a párt alkotó két embert, és elősegíti a szerelem fejlődését, növekedését.

Olvass tovább, és ismerd meg a tanulmány 3 legfontosabb megállapítását!

Az egymástól távol élő párok keményebben megküzdenek a kapcsolatért.

Amikor egy szerelmespár arra kényszerül, hogy egymástól messzire költözzön, akkor mindkettőjüknek sokkal nagyobb energiát kell befektetniük a kapcsolat további működtetésébe, és többet kell tenniük azért is, hogy a szenvedély, illetve az érzelmeik ne hűljenek ki. Bár személyesen jóval kevesebbet találkozhatnak, a kommunikáció minden egyéb lehetőségét megragadják az érintkezésre. A legnépszerűbb eszközök nem meglepő módon az írott üzenetek, a chat, és a videóhívások voltak a megkérdezettek körében.

Ezt is olvasd el! - 5 egyszerű ötlet, hogy fenntarthasd a szerelmet külön töltött, otthoni karantén idején

A minőségre koncentrálnak a mennyiség helyett.

Mivel a messzire szakadt pároknak kevesebb lehetőségük van egymással érintkezni, mint azoknak a társaiknak, akik minden nap találkozhatnak, ezért az előbbiek közötti párbeszédek sokkal mélyebbek és tartalmasabbak. Többször kerülnek elő olyan témák, mint szerelem, bizalom és jövőbeli közös tervek.

A párok idealizálják egymást.

Egy másik előnye a távkapcsolatoknak, hogy a páros tagjai hajlamosak csak a jóra emlékezni. Mivel külön-külön, lényegében egyedül élik meg az élet hullámvölgyeit, a jobb és rosszabb időszakokat, ezért nem is látják teljes egészében egymást minden kiszolgáltatott, és kevésbé előnyös helyzetben. Egy idő után ez azt eredményezi, hogy az emlékek megszépülnek, és csak a másik legjobb arca marad meg bennük. Ez pedig még közelebb hoz egymáshoz két embert.

Mindig két emberen múlik, hogy egy távkapcsolat működhet-e vagy sem. A nehézségek legyőzhetők szerelemmel, bizalommal, és sok-sok erőfeszítéssel. De amíg a kommunikációt képes a pár fenntartani, az a legnagyobb távolság ellenére is összeköti majd őket.