5 egyszerű ötlet, hogy fenntarthasd a szerelmet külön töltött, otthoni karantén idején
2020-03-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Minden párkapcsolat két emberen múlik. A kezdeti fellángolás és szenvedélyes szerelem fenntartása, illetve ápolása mindkét fél folyamatos odafigyelését, és erőfeszítéseit igényli. Ez persze sosem könnyű. Különösen akkor, ha távkapcsolatról beszélünk. Van, aki már az első pillanattól erre kényszerül, mások egy nem várt élethelyzet következtében szakadnak távolra egymásra.

Az intimitás és a személyesen együtt töltött idő a párkapcsolatok egyik legfőbb mozgatórugója.

De hogyan oldható ez meg akkor, ha a körülmények nem teszik lehetővé a személyes találkozást?

Olvass tovább, és ismerj meg 5 egyszerű ötletet, amelyekkel fenntarthatod a szerelmet külön töltött, házi karantén esetén!

1. Legyen egy közös célotok!

Tervezzetek közös utazást, találjátok ki együtt a programot, készítsetek útitervet, ötleteljetek együtt, akár csetelés vagy videóhívás közben. Ezzel egyrészt ébren tartjátok a reményt a viszontlátásra, és közösen számolhattok vissza a kitűzött dátumig. De egy ilyen program jó témát szolgáltat a szürkülő párbeszédekhez is, és persze a magányosan töltött perceket is jobb szomorkodás helyett, inkább információgyűjtéssel elütni.

Ezt is olvasd el! - A 9 legnagyobb nehézség, amivel egy távkapcsolatban szembesülni fogsz

2. Legyetek őszinték egymáshoz!

A lakásod fogságában könnyen Rád törhet a magány, és eluralkodhatnak rajtad a negatív érzelmek. Ez a feszültség könnyen átterjed a párbeszédeitekre, és vitákhoz vezet. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy legyél a párodhoz őszinte, és nyíltan mondd el neki, hogy mi bánt. Találjatok ki közösen megoldást, amivel enyhíteni tudjátok a kínzó érzéseket, hívjátok többször egymást telefonon, vagy cseteljetek egész nap a hétvégéken, mert lehet, hogy átmenetileg már ez is segíthet.

3. Keressetek valamit, amit így a távolban is, együtt csinálhattok!

Válasszatok egy közös sorozatot a tvben, vagy vacsorázzatok mindig egy időben. Sőt, akár főzhettek is együtt élőközvetítésben. Használjátok ki a modern technológia vívmányait!

4. Lepjétek meg egymást!

Ha személyesen nem is jelenhetsz meg az ajtajában, attól még szerezhetsz számára meghitt pillanatokat. Készíts neki egy videót a közös fényképeitekből, gyűjtsd össze a legromantikusabb idézeteket a kedvenc könyveitekből, vagy állíts össze egy zeneválogatást, így amikor ezt hallgatja otthon munka közben, akkor biztosan Rád fog gondolni.

5. Alakítsd ki a saját életed!

Ha már átmeneti távkapcsolatban élsz, használd ki a szabadidőt, és foglalkozz magaddal. Ma már számtalan lehetőséged van otthoni testmozgásra. Válogass az online jógaórák, és fitness edzések között. De kereshetsz az érdeklődési körödhöz illő Facebook csoportokat, ahol akár új barátokra is szert tehetsz. Hívd fel gyakran a családodat, és a barátaidat.

Az első napok talán nem könnyűek, de, ha most ezt a helyzetet elfogadod, és igyekszel kreatívan kihasználni, akkor sikerülhet életben tartani a kapcsolatot, és hamarosan személyesen is viszontláthatod majd a kedvesed. Addig pedig használd ki az „énidőt”, amikor a saját életedre koncentrálhatsz!