A 9 legnagyobb nehézség, amivel egy távkapcsolatban szembesülni fogsz
2019-05-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Az élet nem mindig a napos oldalát mutatja felénk. Sokszor adódik olyan helyzet, amikor egy nehéz elhatározás meghozatalára kényszerülünk.

Az egyik ilyen kínzó döntés lehet, amikor a munkánk, vagy egyéb okok miatt hosszabb időre el kell hagynunk a szerelmünket, és elköltözni egy távoli városba, esetleg egy másik országba.

Egyetlen párkapcsolat fenntartása sem egyszerű, de egy távkapcsolat esetén ez hatványozottan igaz. Nézzük meg, melyek a legnagyobb problémák, amelyekkel szembesülhetsz Te is, egy ilyen helyzetben.

1. Közös napi rutin hiánya

Ha együtt élsz a pároddal, akkor folyamatosan részt vesztek egymás mindennapjaiban, közösen alakítjátok ki a napi rutint, sokat beszélgettek, és néha vitáztok. Ez mind egy egészséges kapcsolat része. Amikor viszont elválaszt Titeket egymástól a távolság, akkor elmaradnak a közös szokások, a meghitt beszélgetések, és a viták. Fontos, hogy ebben a helyzetben is mindennap szánjatok időt a kommunikációra, mert csak így maradtok egymás életének részei.

Ezt is olvasd el! 7 tanács, hogyan tedd működőképessé a távkapcsolatot

2. Bizalom elvesztése

Talán a bizalom megőrzése a legnehezebb egy távkapcsolat során. Ezért ha távol éltek egymástól, fontos, hogy előre meghatározzátok, milyen szerepet is tölt be a másik az életetekben. Ha ezt pontosan megfogalmaztátok, akkor pedig bíznotok kell egymásban, és a szerelmetek erejében.

3. A kommunikáció megszűnése

A kommunikáció hiánya tönkre tesz minden szerelmet. Ha nincs melletted a kedvesed, akkor csak a rendszeres beszélgetés ad lehetőséget a kapcsolat életben tartására.

4. A megbecsülés hiánya

Minden ember igényli, hogy mások elfogadják, és megbecsüljék. Egy távkapcsolatban különösen nehéz minden nap bizonyítani, hogy mennyire fontosnak tartod a másikat, és milyen értékesnek. A rendszeres kommunikáció ebben is segít.

5. Őszinteség megtartása

Amikor fizikailag távol vagy a kedvesedtől, akkor egy-egy beszélgetés során az érzelmi reakcióiból, vagy akár a hangszínének változásaiból téves következtetéseket vonhatsz le egy-egy dolog kapcsán. Ez pedig félreértéshez, bizonytalansághoz vezet. Próbáld félretenni az előítéleteidet. Mindig légy őszinte, és bízz a másikban, hogy ő is az marad hozzád.

6. Érzelmek átadása

Ha sokáig nincs lehetőséged élőben is találkozni a pároddal, akkor csak a beszélgetéseitek során tudod kimutatni az érzéseidet felé. A fizikai érintkezés hiánya megnehezíti, hogy őszintén kifejezd a lelkiállapotodat. Legalább szavakkal mondd el neki minden alkalommal, hogy mennyire hiányzik, mert ebből tudni fogja, hogy a szerelmetek még mindig lángol.

7. A türelem elvesztése

Nem csupán a távkapcsolatokban van szükség türelemre a másik felé, de ott sokszorosan fontos. Ha távol éltek egymástól, még nehezebbnek tűnik kivárni a kedvesed válaszát az üzeneteidre, vagy a hívását munka után. A türelmetlenség pedig bizalmatlanságot vonzz magával, az pedig tönkre teheti a kapcsolatot.

8. Megfelelő reakció hiánya

Az érett viselkedés minden egészséges kapcsolat alapja. Mivel nem tartózkodtok egy helyen, és eltérő helyzeteken mentek keresztül a napjaitok során, így egy-egy beszélgetéshez is más lelkiállapotban ültök le. Előfordulhat, hogy nem tud úgy lelkesedni a párod egy örömhírre, mert éppen zűrös időszakot él át a munkahelyén. Ilyenkor fontos, hogy próbáljatok meg ráhangolódni a másikra, félretenni a napi problémákat, és csak kettőtökkel foglalkozni.

9. A szorongás felerősödése

Bár nem vagytok szinglik, mégis egyedül kell megoldanotok a hétköznapi problémákat, magányosan töltitek az estéket és a hétvégéket. Ez az állapot sok esetben szorongáshoz, és depressziós állapotokhoz vezethet, ami pedig kihat a kapcsolatotokra is.

par