Tavaszi könyvajánló minden korosztálynak
2021-03-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A jó idővel együtt megjön a kedvünk, hogy kint, a szabadban töltsük időnk legnagyobb részét. Ennek legjobb módja, ha kiülünk egy kényelmes székbe, és egy könyvet olvasgatva hallgatjuk a madárcsicsergést. Alábbiakban pár szuper könyvajánlót találtok, ha épp nem tudnátok, hogy mit olvassatok.

Fábián Janka – Julie könyvkuckója

Az írónő, Fábián Janka jelenleg angol-francia nyelvtanárként dolgozik, ennek ellenére szakít időt az írásra is, aminek mi nagyon örülünk, hiszen minket már többször elvarázsolt a könyveivel. Jelen esetben „Julie könyvkuckója” című könyvét ajánljuk, aminek egyik főszereplőjét már a „A könyvárus lány” című regényben megismerhettük.

Ez a történet Julcsiról és barátnőjéről, Ágiról szól. Utóbbi újságíróként dolgozik, míg előbbi valóra váltja álmát, és megnyitja saját könyvesboltját. A két lány útja egy időre elválik, ugyanis Ági Saigonból tudósít a háborúról, Julcsi pedig Budapesten keresi nővérét. Hosszú idő után visszatérnek Amerikába, ahol tovább keresik a boldogságot.

Pamela Binnings Ewen – Párizs királynője

A „Párizs királynője” Coco Chanel, a legendás divattervező és a Chanel No. 5 parfüm készítőjének életéről szól. A művészek mindig nagyon összetett személyiségek, így nem meglepő, hogy Coco Chanel is egy rendkívül bonyolult ember, akiről rengeteg pletyka kering, továbbá számos intrika áldozata lett. A regény a második világháború idején játszódik, és Chanel titkos életét mutatja be, aki mindent megtesz a túlélésért, így még attól sem riad vissza, hogy kémnek álljon.

Robyn Carr – Virgin River

A szerelmes sztorikat minden korosztály szereti, így érthető, hogy a Netflix ennek a regénynek a megfilmesítésével próbálta tévé elé csalogatni a nézőket. Tény, hogy utóbbi rendkívül jóra sikeredett, mi mégis azt javasoljuk, hogy először a könyvet olvasd el. A történet szerint a megözvegyült Melinda Monroe egy új állásnak köszönhetően elhagyja a nagyvárost, hogy új életet kezdjen a kristálytiszta folyók ölelésében fekvő Virgin Riverben. Amíg próbálja feldolgozni a múlt történéseit, számos új emberrel köt barátságot, egy bizonyos férfi pedig rendkívül közel kerül a szívéhez…

Bella Swift – A kiskutya, aki nyuszi akart lenni

Természetesen a kisebbekről sem feledkezünk meg a könyvajánlónkban. Számukra Bella Swift 160 oldalas mesekönyvét ajánljuk, ami egy kutyus és egy nyuszi kapcsolatáról szól. Mivel Milli, a kutya attól tart, hogy az új jövevény átveszi a helyét, elhatározza, hogy ő is nyúlként fog viselkedni. Erre azonban nincs sok ideje, ugyanis közeleg a húsvét.

Forrás: Activebeauty