Szingli vagy és reményvesztett? Ezen az 5 dolgon változtass!
2023-01-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Az egyik legfelkavaróbb dolog, amivel az egyedülálló emberek szembe kell, hogy nézzenek, az az, hogy egyszerűen nem értik, miért nem találnak párt, amikor mindent megtesznek érte. Valószínűleg több csatornán próbálkoznak a kereséssel, önismereti kiadványokat olvasnak, sok barátjuk van, és több programra eljárnak, ahol lenne lehetőségük akár a nagy szerelemmel is találkozni, de az valahogy mégis elkerüli őket. Az idő csak telik, ők pedig még mindig egyedül élik az életüket.

Sokakat frusztrál, hogy a barátaik mind könnyen és sikerrel randevúznak, és találnak komoly partnerre, míg ők már minden reményüket elveszítették. Gyötri őket a magány, az irigység mások boldogsága miatt, a félelem és a kilátástalanság, különösen olyankor, ha a kapcsolatban élő ismerőseikhez hasonlítják önmagukat.

Ha Te is ugyanebben a cipőben jársz, akkor érdemes a következő 5 dolgon változtatnod, amellyel végre kimozdíthatod az életed a vakvágányról.

1. A múltad még mindig a jelened része.

Biztosan túl vagy már néhány, kudarcba fulladt, esetleg toxikus kapcsolaton, és olyan partnereken, akik sosem bántak Veled jól. Ezek az átélt fájdalmak sajnos nehezen múlnak, a gyógyulás sok időt és türelmet igényel. A gond az velük, hogy sajnos kihatnak a jelenedre és így a jövődre is. Befolyásolják a viselkedésed, az önértékelésed, a társkereséshez való hozzáállásod. Hatalmuk van feletted, és megakadályozzák, hogy képes legyél tiszta szívből szeretni valakit.
Ezért is lenne nagyon fontos, hogy a múlt sérelmeit képes legyél elengedni, leszűrni a következtetéseidet, hogy mit is tanultál ezekből a tapasztalatokból, és mit fogsz tudni tovább vinni a jövőbeni kapcsolataidba.

2. A kétségbeesésed, hogy nem találsz senkit, elriaszt minden jelöltet.

Kezdésnek jó, ha tisztában vagy az elvárásaiddal, és vannak céljaid. De sajnos nagy különbség van aközött, hogy párt szeretnél, vagy betegesen szükséged van valakire, akire párodként tekinthetsz. Ha ez utóbbinak csak egy apró szikrája is érződik rajtad, akkor az a másikból egy természetes ellenreakciót vált ki, és menekülni próbál tőled.
A társkeresés mellett keress magadnak más célokat is, amelyekért harcolhatsz, és amelyek elterelhetik a figyelmed. A kitűzött új tervek energiával fognak feltölteni, motiváltabb leszel, és érezhetően megváltozik a viselkedésed is. Már nem azért élsz, hogy másokba kapaszkodhass, hanem mert meg akarod valósítani önmagad. Ez növelni fogja az önbizalmad, és így vonzóbb leszel a külvilág számára is.

3. A gondolataid elrugaszkodtak a valóságtól.

A mesékben minden a hős lovagról szól, aki egyszer csak megjelenik fehér lovon, megmenti a királylányt és boldogan élnek együtt, amíg meg nem halnak. Nincs baj a romantikus történetekkel és a szerelmes ábrándokkal, de ha párra vágysz, akkor a valóságban kell tenned érte. Túl sok egyedülálló magányos ember hiszi azt, hogy a szerelem majd csak váratlanul bekopogtat az ajtajukon, és pont ez a hozzáállás az, ami miatt még mindig szinglik.
Ha regisztrálsz egy társkeresőn, de nem válaszolsz egyetlen üzenetre sem, és nem mész el egyetlen randevúra sem, elzárkózol a baráti összejövetelektől, és inkább csak éjjel-nappal dolgozol, akkor nem teszel meg mindent a szerelemért. Nem várhatsz örökké a sült galambra, Neked is keresned kell a lehetőségeket az ismerkedésre, és vállalni az esetleges kockázatokat.

4. Túl sok időt töltöttél egy rossz partner mellett.

Elképzelhető, hogy egy olyan tanult viselkedést hoztál magaddal a múltból, hogy nem mersz időben kilépni egy rossz kapcsolatból. Hiába a problémák, hiába a fájdalom, inkább újra és újra meggyőzöd magad, hogy maradj, mert a szakítás és egyedüllét sokkal rosszabb lenne. Félsz a következményektől, másol negatív megjegyzéseitől, és hogy a szakítással elismered a kudarcod.
Most itt az alkalom, hogy végre elkötelezd magad, hogy csak olyan partnerrel randevúzz, aki tisztel és értékel, és Te is becsülöd magad annyira, hogy nem félsz továbblépni, ha ez az új kapcsolat nem működik.

Ez is érdekelhet! - 4 ok, ami miatt nem szabad a párod exéhez hasonlítanod magad

5. Annyira lefoglal, hogy mások életéhez hasonlítgasd magadat, hogy elfelejtesz élni.

A folyamatos aggódás, irigykedés, hasonlítgatás egyszerűen túl sok energiát felemészt, amelyet inkább a boldogságodra is fordíthatnál. Ha minden pillanatban olyan dolgokkal foglalkozol, amelyekre nincs ráhatásod, akkor nem marad erőd az életed valóban fontos területeire. Az ilyen hasonlítgatások sosem vezetnek eredményre, csak még inkább elszomorodsz és kiábrándulsz tőlük.
Az egyetlen összehasonlítás, aminek értelme lehet, az az, ha a jelenlegi énedet veted össze a múltbéli önmagaddal, és felismered a fejlődést és a változást. Koncentrálj a saját életedre, a saját boldogságodra. Hagyd a közösségi médiát, ne törődj mások tökéletesnek tűnő életével, hiszen nem tudhatod, hogy mennyi az igazság egy-egy jól megszerkesztett mosoly mögött.