4 ok, ami miatt nem szabad a párod exéhez hasonlítanod magad
2018-02-19  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Elképzelhetetlennek tartod azt, hogy ne hasonlítgasd magad a párod exéhez? Ha esélyt szeretnél adni az új párkapcsolatod működésének, akkor mindenképp tégy pár erőfeszítést, különben a féltékenység miatt hibákat követhetsz el, mellyel akár el is veszítheted a szerelmed.

Gyakran leskelődsz a párod exe után Facebookon? Ez a cselekedet bár nem szokatlan egy párkapcsolatban, mégsem jó, ha hozzászoksz ahhoz, hogy folyamatosan a párod volt barátnőjét nézegeted. Nagyon sok nő ki szeretné deríteni, milyen volt a párja szerelmi élete még a megismerkedésük előtt. Ez a késztetés pedig abból fakad, hogy a nők általában össze szeretnék hasonlítani magukat a párjuk volt szerelmével.

Azzal, hogy folyamatosan a párod volt barátnőjéhez próbálod hasonlítgatni magad - szeretnéd megtudni, hogy hogyan nézett ki, zavar az, hogy még barátok – csak rosszat teszel magadnak. Ez a bizonytalanságnak a jele, amely akár a párkapcsolatotok rovására is mehet.

Alábbi cikkünkben felsorolunk 4 okot, ami miatt nem szabad a párod volt barátnőjéhez hasonlítgatnod magad:

1. Milyen szinten állsz a párod exéhez viszonyítva?

Erre a kérdésre már tudod a választ. A párod volt barátnőjénél sokkal jobb vagy. Ha nem lennél értékesebb nála, akkor jelenleg sem lennél részese a jelenlegi párkapcsolatodnak. A párod most veled van és ez az, ami igazán számít, még akkor is, ha a párod exe a világ legszebb nője. Most a párod veled van és ez az egyetlen dolog, ami számít.

2. Gondolod, hogy rájössz majd arra, miért szakítottak?

Ha meg szeretnéd tudni, hogy milyen volt a párod exe és miért szakítottak ahhoz, hogy te ne kövesd el ugyanazokat a hibákat, akkor minél előbb hagyd abba a kutakodást! Az elkerülhetetlent úgysem tudod elkerülni, így bíznod kell abban, hogy egymásnak vagytok teremtve a partnereddel, és hinned kell azt, hogy kölcsönösen kiegészítitek egymást. Nincs értelme megpróbálnod elkerülni egy olyan problémát, amely még meg sem történt.

3. Azon gondolkodsz, hogy vajon jobb volt-e az ágyban, mint te?

A szex minden párkapcsolatban különbözik. Az érzelmi kötődés és az, hogy szeretitek egymást, sokkal fontosabb annál, hogy hogyan mozgott az ágyban a párod volt barátnője. Azért sem kell a párod exéhez viszonyítanod magad, mert ezáltal leblokkolhatsz. Arra kell törekedned, hogy minél természetesebb legyél, és mindig azt tedd, ami jólesik, és ami neked tetszik. Az ágyban és azon kívül is.

4. Párod exe miért foglalt el annyira különleges helyet a párod életében?

Amikor együtt voltak, a volt barátnője volt különleges a párod számára, azonban az az időszak már eltelt. Ne tedd tönkre a jelenlegi párkapcsolatodat egy múltban történt helyzet miatt. Koncentrálj a jelenre és azokra a dolgokra, melyek miatt egymást választottátok a pároddal, és ami miatt egymásba szerettetek. Idővel majd érezni fogod azt, hogy fontos vagy a párod életében, addig pedig csak légy türelmes és ne próbálj meg mindent megtudni a szerelmed exéről.