Szaftos Kijevi csirkemell
2024-01-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-20 dkg vaj/margarin

-1 csokor petrezselyem

-fél csokor bazsalikom

-4 gerezd fokhagyma

-4 szelet bacon

-4 vastag csirkemell

-panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

-olaj a sütéshez

Elkészítés:

A bacont kockákra vágjuk, megpirítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk.

A töltelékhez a puha vajat elkeverjük a petrezselyemmel, a fokhagymával, majd a szalonnával. Sózzuk borsozzuk, frissen tartó fóliában hengerré formázzuk, ezután a hűtőbe tesszük, így később szeletelhető lesz.

A csirkemelleket jól megmossuk, megszárítjuk majd kisebb zsebeket vágunk bele. A mélyedéseket megtöltjük a fűszeres vajdarabokkal. Ezután a húst a hagyományos módon bepanírozzuk. Érdemes a zsebeket fogvájóval összetűzni, így a vaj nem tud kicsúszni belőle.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Forró olajban elkezdj sütni a húsokat, minden oldalukon süssük néhány percig, amíg a panír szép piros színt kap. Ezután a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben fél órát sütjük. Burgonyapürével vagy salátával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva