Szaftos Kijevi csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
-20 dkg vaj/margarin
-1 csokor petrezselyem
-fél csokor bazsalikom
-4 gerezd fokhagyma
-4 szelet bacon
-4 vastag csirkemell
-panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
-olaj a sütéshez
Elkészítés:
A bacont kockákra vágjuk, megpirítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A petrezselymet és a bazsalikomot felaprítjuk.
A töltelékhez a puha vajat elkeverjük a petrezselyemmel, a fokhagymával, majd a szalonnával. Sózzuk borsozzuk, frissen tartó fóliában hengerré formázzuk, ezután a hűtőbe tesszük, így később szeletelhető lesz.
A csirkemelleket jól megmossuk, megszárítjuk majd kisebb zsebeket vágunk bele. A mélyedéseket megtöltjük a fűszeres vajdarabokkal. Ezután a húst a hagyományos módon bepanírozzuk. Érdemes a zsebeket fogvájóval összetűzni, így a vaj nem tud kicsúszni belőle.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Forró olajban elkezdj sütni a húsokat, minden oldalukon süssük néhány percig, amíg a panír szép piros színt kap. Ezután a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben fél órát sütjük. Burgonyapürével vagy salátával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva