Sose fogadd vissza az exed, hacsak bele nem egyezik az alábbi 5 dologba!
2024-02-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szerelmek születnek és elmúlnak, és gyakran az egykori párok újra egymásra találnak. Hogy miért is fordul elő ez olyan sokszor? Egyrészt azért, mert a kapcsolat valószínűleg elsőre is működött volna, ha mindkét fél igazán odatette volna magát, és kellő energiát fektetett volna bele. Másrészt azért, mert sok sikertelen próbálkozás után jönnek csak rá, hogy mekkora értéket engedtek elveszni a szakítással.

Ugyanakkor az emlékek idővel megszépülnek, és az emberek hajlamosak idealizálni az előző kapcsolataikat, azt várva, hogy legközelebb minden rendben lesz.

De valóban jobb lesz? Érdemes újra felmelegíteni egy rég lezárt viszonyt? Csak bizonyos feltételek teljesülése mellett. Összegyűjtöttünk 5 olyan dolgot, amibe az exednek bele kell egyeznie, mielőtt visszafogadnád.Valódi tettekkel vegye ki a részét a kapcsolat működtetéséből

Sokan panaszkodnak arra, hogy a párjuk az idő múlásával egyre jobban belekényelmesedik a kapcsolatba. Rutinszerűvé válnak a közösen töltött órák, míg a másik fél vágyna a változatosságra. Ugyanakkor az egyensúly fenntartásához elengedhetetlen, hogy mindketten kivegyék a részüket a felmerülő teendőkből, legyenek ötleteik, kreatívan és proaktívan álljanak a közös programok kitalálásához, megszervezéséhez.

Kerüljön előtérbe a romantika a kapcsolatban

Nemcsak a nők, de a férfiak is vágynak a romantikára, de sokszor fogalmuk sincsen hogyan fogjanak hozzá. Fontos, hogy a felek kölcsönösen elmondják, mire vágynak, és egyúttal mindketten tettekkel is bizonyítsák szerelmüket. A romantika felébresztéséhez nem szükségesek nagy dolgok, csak apró, hétköznapi gesztusok.  

Legyen hajlandó beszélni a pénzről, különösen, ha össze akartok költözni

Bár a pénz nem boldogít, sok kapcsolat megszakadásához vezetett már el a pénzügyi egyet nem értés. Fontos az őszinte és nyílt kommunikáció minden téren, így az anyagiak esetén is. Meg kell beszélnetek, hogy közös kasszán lesztek-e, ki mennyivel járul hozzá a közös költségekhez, és miből fedeztek egy-egy nagyobb kiadást.

Megpróbál jobban és többet kommunikálni (és Te is)

A párbeszéd minden kapcsolat alapja. Amelyet folyamatosan fejlesztenünk kell, és használni. Egy felmerülő probléma elől nem szabad elbújni, helyette alaposan meg kell beszélni. Meg kell értenetek egymás nézőpontját, meg kell hallgatnotok egymás véleményét, és azután közösen keresni a megoldási lehetőségeket. Ne félj kérdezni, és ne félj elmondani.

Felvállalja a legbensőbb érzéseit, igényeit és meghallgatja a tieidet is

Mond el neki, ha korábban úgy érezted, hogy valami hiányzik a szerelmi életetekből. Mondd el neki, ha túl unalmas volt, vagy több kísérletezésre vágysz. Beszéljetek arról is, ki kezdeményezzen, és milyen gyakran. Itt az alkalom, hogy világossá tegyétek minden vágyatokat egymás számára.  

 

A közös múlt mindig összeköt két embert. Már jól ismeritek egymást. Már sok közös emléket gyűjtöttetek, és sok kalandot éltetek át együtt. Ha úgy érzitek, hogy megéri újra megpróbálni, akkor ne habozzatok, de csak, ha hajlandóak vagytok mindketten tenni azért, hogy most tényleg működjön.

 

Ez is érdekelhet! - Megbánt döntéseink – Te mit csinálnál másként, ha újrakezdhetnéd?