Megbánt döntéseink – Te mit csinálnál másként, ha újrakezdhetnéd?
2022-06-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az életünk nem más, mint kisebb-nagyobb döntések folytonos sorozata. Vannak köztük egyszerűek és egyértelműek, míg mások bizonytalanok, és beláthatatlan következményekkel járhatnak. Legtöbb esetben adott pillanat határozza meg, hogy melyiket választjuk, és csak találgathatunk, hogy vajon mi lett volna, ha akkor ott másként döntünk.

Mindannyiunk életében előfordulnak olyan döntések, amelyeket sajnos utólag megbánunk. Idetartoznak a tévesen megítélt emberek, a kihagyott lehetőségek, vagy épp az időben ki nem mondott szavak.

 

Van azonban néhány olyan megbánt döntés, amelyek különösen rosszul érintenek bennünket, és meghatározó nyomot hagynak az életünkben. Az alábbi, korántsem teljes, listából Rád melyik igaz?

 

Nem utaztál többet

Egy utazás nem olcsó mulatság, sajnos nem is mindenki engedheti meg magának. Ugyanakkor míg egyesek a pénzzel, mások a szabadidővel állnak hadilábon, vagy olyan kötöttségekkel van teli az életük, hogy kevés lehetőségük marad a világ felfedezésére. Legtöbbjük utólag megbánja ezt, de legalábbis sajnálja, hogy még csak meg sem próbálta.

 

Nem álltál ki határozottabban magadért

Talán ez a fajta frusztráció a legkeményebb mindannyiunk életében. Már az iskolában elkezdődik, amikor a nagyobb fiúk, vagy épp az osztálytársak csúfolódására nem tudunk adott pillanatban valami igazán ütős választ adni. De ugyanezek a kényes szituációk folytatódnak a főnök – beosztott viszonyban, és akár sajnos családon belül is.

 

Túl sokat aggódtál

Az emberek többsége általában túlkombinálja a dolgokat, és előszeretettel gyárt összeesküvés-elméleteket, amelyeknek túl sok valóságalapja nincs. Az is gyakori, hogy mindig minden helyzetben szinte azonnal a legrosszabbra gondolunk, bármi is történjen, már magunk előtt látjuk a legijesztőbb forgatókönyveket. Utólag visszanézve még saját magunkat is megmosolyogjuk, hogy olyan dolgokon aggodalmaskodtunk, amelyek miatt igazán nem lett volna szükség.

 

Nem szakítottál az első komolyabb összetűzésetekkor

Akár éveket is hajlamosak vagyunk elpazarolni egy olyan kapcsolatban, amelyben nem találjuk a vágyott boldogságot, sőt, akár komolyabb problémák is előfordulhatnak. Egy eltitkolt pofon vagy más sérelmek, nagyon súlyos sebeket ejtenek nemcsak testileg, de mindenki lelkében is, és míg a mit sem sejtő külvilág nem érti, hogy a látszólag ideális kapcsolatban miért is nem vagy boldog, legbelül tudod, hogy már rég el kellett volna hagynod, mégsem merted.

 

Nem tettél félre több pénzt

Némi megtakarítás életünk bármely pontján jól jöhet, és persze mindig utólag bánjuk meg, hogy korábban nem voltunk ilyen előrelátók.

 

Túl sokat foglalkoztál mások véleményével

Sajnos gyakran esünk abba a hibába, hogy minden körülmények között, mindenkinek meg akarunk felelni. Ez persze lehetetlen, és ezért inkább előtérbe helyezzük mások véleményét, a sajátunknál. Holott senki sem tökéletes, és még kevésbé van jogunk ahhoz, hogy bármiért is egymást kritizáljuk.

 

Nem hittél eléggé önmagadban

A magabiztosság fél siker, mégis sokan inkább hiányt szenvedünk benne. Alulértékeljük magunkat, sok lehetőséget egyszerűen meg sem merünk próbálni, és inkább engedjük, hogy mások játszanak az érzelmeinkkel, és kihasználjanak minket.


Ez is érdekelhet! - Miért ne menj vissza soha olyan emberhez, aki egyszer már megbántott?

Nem jelentkeztél arra az álommunkára

Mindig van valami körülmény. Nem megfelelő az időzítés, a helyszín, túl sok minden máshoz kell alkalmazkodni, mint a család, vagy egészségügyi tényezők. Ezért hiába talál meg bennünket álmai lehetősége, inkább visszautasítjuk. Egy ilyet általában élete végéig bánni fog mindenki.

 

Nem vigyáztál jobban az egészségedre

Az egészség talán az egyik legfontosabb dolog az életünkben. De fiatalon általában ügyet sem vetünk rá, nem kíméljük magunkat, nem járunk el szűrésekre. Már csak akkor gondolunk bele, ha komoly a baj, és sok esetben túl késő.