Barackos-pudingos szelet
2024-02-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 6 nagy szelethez

-20 dkg háztartási keksz

-1 l tej

-10 ek. cukor

-2 csomag csokoládés pudingpor

-7 dkg vaj

-6 fél őszibarack (befőtt)

-3 dl tejszín

-2 ek. porcukor

-1 csomag habfixáló

-12,5 dkg mascarpone

-5 dkg csokoládé díszítésnek

Elkészítés:

A tepsi alját kirakjuk keksszel (20x25cm), ügyelve arra, hogy szorosan egymás mellett helyezkedjenek el.

A tejet 2 dl kivételével felforraljuk. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre keverjük, a forró tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Hozzádobjuk a kockára vágott vajat, és addig kevergetjük, amíg elolvad, majd az egészet óvatosan ráöntjük a kekszekre.

Gyorsan rátesszük a még forró puding tetejére a második kekszréteget. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a tetejére helyezzük. A tejszínhabot a porcukorral felverjük, 1 perc után hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk még a mascarponét és gyorsan elkeverjük. Ha nem elég édes, keverjünk hozzá egy kevés porcukrot.

A habot rásimítjuk a barackok tetejére. Díszítésként étcsoki forgáccsal megszórjuk. Behűtve tálaljuk. Érdemes (kell) 1 éjszakát pihenni hagyni, hogy a keksz megpuhuljon.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: másnap