Barackos-pudingos szelet
Hozzávalók kb. 6 nagy szelethez
-20 dkg háztartási keksz
-1 l tej
-10 ek. cukor
-2 csomag csokoládés pudingpor
-7 dkg vaj
-6 fél őszibarack (befőtt)
-3 dl tejszín
-2 ek. porcukor
-1 csomag habfixáló
-12,5 dkg mascarpone
-5 dkg csokoládé díszítésnek
Elkészítés:
A tepsi alját kirakjuk keksszel (20x25cm), ügyelve arra, hogy szorosan egymás mellett helyezkedjenek el.
A tejet 2 dl kivételével felforraljuk. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre keverjük, a forró tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Hozzádobjuk a kockára vágott vajat, és addig kevergetjük, amíg elolvad, majd az egészet óvatosan ráöntjük a kekszekre.
Gyorsan rátesszük a még forró puding tetejére a második kekszréteget. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a tetejére helyezzük. A tejszínhabot a porcukorral felverjük, 1 perc után hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk még a mascarponét és gyorsan elkeverjük. Ha nem elég édes, keverjünk hozzá egy kevés porcukrot.
A habot rásimítjuk a barackok tetejére. Díszítésként étcsoki forgáccsal megszórjuk. Behűtve tálaljuk. Érdemes (kell) 1 éjszakát pihenni hagyni, hogy a keksz megpuhuljon.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap