Sonkás-őszibarackos pizza
2023-07-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 6 szelethez

A tésztához:

-25 dkg liszt

-0,5 csomag szárított élesztő

-1 kk. cukor

-1 tk. só

-1,5 dl víz

-2 ek. olívaolaj

A tetejére:

-10 dkg csirke- vagy pulykasonka

-1 zacskó mozzarella

-2 nagy őszibarack

-1,5 dl sűrű paradicsomszósz

-1 ek. olívaolaj

-2 szál friss bazsalikom

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat és 10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, legalább 2 órán keresztül kelni hagyjuk. 

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot felkockázzuk, a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre szeleteljük. A megkelt tésztát kerek lappá nyújtjuk.

A pizzatésztát megkenjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a feltéteteket: sonkát, sajtot, barackot, majd az olívaolajjal meglocsoljuk. A sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikomot tépkedünk rá, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva