Sonkás-őszibarackos pizza
Hozzávalók kb. 6 szelethez
A tésztához:
-25 dkg liszt
-0,5 csomag szárított élesztő
-1 kk. cukor
-1 tk. só
-1,5 dl víz
-2 ek. olívaolaj
A tetejére:
-10 dkg csirke- vagy pulykasonka
-1 zacskó mozzarella
-2 nagy őszibarack
-1,5 dl sűrű paradicsomszósz
-1 ek. olívaolaj
-2 szál friss bazsalikom
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat és 10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, legalább 2 órán keresztül kelni hagyjuk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot felkockázzuk, a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre szeleteljük. A megkelt tésztát kerek lappá nyújtjuk.
A pizzatésztát megkenjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a feltéteteket: sonkát, sajtot, barackot, majd az olívaolajjal meglocsoljuk. A sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikomot tépkedünk rá, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva