Paul Burrellt kísérti Diana hercegnő szelleme
2024-01-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Még ma is találkozik a tragikus sorsú Diana hercegnével egykori komornyikja. Paul Burrell azt állítja, az 1997-ben halálos autóbalesetet szenvedő Lady Di rendszeresen visszajár a túlvilágból, és a férfi kastélyában kísért.

Burrell 1987-től Diana haláláig állt a hercegné szolgálatában, de ma már nyugdíjasként, visszavonultan él Che­sire megyei birtokán, egy Tudor-kori kastélyban. Békés vidéki életet él, csak a hercegné szellemének felbukkanása zaklatja fel olykor. A 65 éves komornyik még szellemirtókat is hívott, akik a Segítség, szellem a házban! című tévéműsorban fel is mérték a terepet. Azért kérte a paranormális jelenségek szakértőinek segítségét, mert éjszakánként sötét alakokat lát az otthonában, időnként cigarettafüstöt érez, holott sosem dohányzott, illetve megmagyarázhatatlan dudorokat fedezett fel a házban.

A szellemirtók nem nyugtatták meg Burrellt: különleges szerkezetükkel, amely állítólag érzékeli a túlvilági hangokat, két üzenetet érzékeltek: „Sajnálom” és „Franciaország”.

A kastély tulajdonosa úgy véli, ezek egyértelműen Diana halálára utalnak, amely a párizsi Pont de L’Alma alagútban történt baleset következménye volt.

– A hercegnő Franciaországban halt meg, én utaztam oda, hogy hazahozzam a holttestét – mondta Burrell a Mirror című lapnak. – Az üzenet nyilvánvalóan erre utal. A hercegnét egyébként erősen foglalkoztatták a spirituális kérdések, ő ismertetett meg ezzel a világgal.

Diana volt komornyikja korábban úgy jellemezte magát, mint a néhai hercegnő legjobb barátja, és azt állította, Diana úgy emlegette, mint „az egyetlen ember, akiben valaha is megbíztam”.

Szerinte ez a magyarázata annak, hogy Diana még több mint negyed évszázaddal a halála után is őt keresi.

– Amikor az ember szeretett valakit az életben – és én szerettem őt –, aki nagyon váratlanul elmegy, egy kis darab itt marad belőle, és az ember egész hátralévő életében magával hordozza – mondta, hozzátéve: rendszeresen álmodik Dianáról, általában hajnali három óra körül, de nem a megszállottja, csak egyetlen közös fotója van vele, holott több száz kép készült róluk.

A királyi család egykori alkalmazottja azt is elárulta, hogy II. Erzsébet királynő is hitt a szellemekben, ezért kizárólag akkor tartózkodott a balmorali nyaralóban, ha a corgi kutyái vele voltak, mivel ők előbb megérezték a természetfeletti jelenlétet, mint bármelyik ember. Burrell egyébként azt gyanítja, időnként a néhai királynő szelleme is benéz hozzá, de abban biztos, hogy a cigarettafüst nem utána marad a kastélyban.