Parmezános ropogós zöldbab
Hozzávalók:
-450 g friss vagy mirelit zöldbab
-2 tojás, felverve
-1 bögre (kb. 70 g) reszelt parmezán sajt
-1-1 teáskanál hagymapor és fokhagymapor
-só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánt, a hagymaport és a fokhagymaport.
A zöldbabot előkészítjük. Ha friss zöldbabot használunk, megtisztítjuk és szárazra töröljük. Ha mirelit zöldbabbal dolgozunk, érdemes egy gyors előpárolást beiktatni: 3–4 percig főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük és alaposan megszárítjuk, hogy a felesleges nedvesség ne akadályozza a ropogós parmezános bevonat kialakulását.
A zöldbabot megforgatjuk először a felvert tojásban, majd a parmezános fűszerkeverékben – ez adja majd meg a ropogós, sajtos bevonatot. A bundázott zöldbabot a tepsire helyezzük, megszórjuk sóval és borssal, majd 15–20 percig sütjük (mirelit esetén lehet 20–25 perc). Félidőben megforgatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
Melegen tálaljuk, kedvenc mártogatósainkkal: fokhagymás joghurttal/tejföllel, aiolival vagy paradicsomszósszal.
Elkészítési idő: 30 perc
