7 ok, amiért a párod eltávolodhat tőled
2019-09-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Egyik nap még úgy érzed, hogy boldog és kiegyensúlyozott vagy a párod oldalán, míg a következő nap már elbizonytalanodsz. Hirtelen egy szakadék tátong köztetek, és mintha nem is egy nyelvet beszélnétek. Ettől persze eluralkodik rajtad a pánik, és azt kérdezgeted magadtól, hogy vajon mi rosszat tettél, vagy mondtál, amivel esetleg megbántottad, és ami miatt most biztosan szakítani akar Veled.

Valószínűleg Te is átélted már a fenti helyzetet. Természetesen nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, ha a párod furcsán viselkedik, és olyan, mintha eltávolodott volna Tőled. Ennek több oka is lehet, itt a 7 leggyakoribb.

Megcsalt, vagy éppen gondolkodik rajta

A legrosszabb forgatókönyv, ami ilyenkor valószínűleg Neked is elsőként jut eszedbe, hogy a párod megcsalt, vagy van valaki, aki közelebb került hozzá az utóbbi időben. Sajnos egy ilyen helyzet gyakran idéz elő eltávolodást a felek között, hiszen a bűntudat miatt talán még a szemedbe sem mer belenézni. A legjobb, amit tehetsz, ha rákérdezel, de ne támadóan, mert akkor nem fogja elmondani az igazat. Légy együttműködő, mint aki szeretné a közös probléma okát kideríteni.

Ezt is olvasd el! 11 korai párkapcsolati probléma, amely az idővel csak rosszabb lesz

Ha túl soknak találja az elvárásaidat

Te talán már szeretnél eggyel feljebb lépni a kapcsolatotokban, amire ő még nem áll készen. Ettől visszarettenhet, és úgy érezheti, hogy rá akarnak kényszeríteni valamit, amit ő nem szeretne. Fontos, hogy nyíltan beszéljetek a terveitekről. Ha nincsenek közös céljaitok, akkor nem biztos, hogy van jövője a kapcsolatotoknak. De ha csak időre van szüksége, akkor nyugtasd meg, hogy nem szeretnéd siettetni, és várd ki, amikor már ő is szeretné szorosabbra fűzni a viszonyotokat.

Stresszhelyzetben van, de Téged nem akar a saját problémáival terhelni

Előfordulhat, hogy nehézségekkel kell szembenéznie például a munkahelyén, vagy az élet más területén, de egyelőre nem akar bevonni ebbe. Ilyenkor biztosítsd arról, hogy Rád bármikor számíthat, ott leszel mögötte. Ha készen áll rá, akkor úgyis megosztja majd Veled.

Több „énidőre” van szüksége

Néha mindenki szeret egyedül maradni a saját gondolataival. Ha a párod arra kér, hogy engedj neki több teret, akkor meg kell adnod számára. Ez nem azt fogja jelenti ugyanis, hogy már nem szeret, és nem akar Veled lenni, pusztán rendeznie kell a belső vívódásait.

Elkényelmesedett

Amikor egy kapcsolat szépen alakul, és boldogok vagytok egymással, azzal magával hordozza annak lehetőségét is, hogy sajnos túlságosan elkényelmesedtek, és már nem tesztek semmit, amivel még tovább lehet erősíteni az együttélést. Folyamatosan újabb és újabb közös célokra van szükség, ami mindig lendületben tartja a kapcsolatotokat.

Szeret téged, és kezdi túlgondolni a dolgokat

Nemcsak a nők képesek túlkomplikálni a szerelmet. Ha egy férfi igazán megkedvel egy nőt, és úgy érzi, hogy rátalált a nagy Őre, akkor hajlamos megijedni. Elkezd azon őrlődni, hogy mindent jól csinál-e, mert nem szeretné semmivel sem tönkre tenni ezt a kapcsolatot. Ilyenkor kell Neked közbe lépni, és megnyugtatni, hogy mennyire értékeled, és bízhat benned.

Valami nagy meglepetéssel készül

Ha az elején a legrosszabb forgatókönyvvel indítottunk, íme a legjobb oka egy esetleges eltávolodásnak. Talán pont ő az, aki szeretné végre magasabb szintre emelni a kapcsolatotokat, és ezért mostanában furcsán viselkedni. Kérdezz rá, és figyelj, hallgass a mondatai mögé, talán meg szeretne lepni egy eljegyzési gyűrűvel, és ezért titokzatoskodik.

par