Nincs szerencséd a szerelemben? Így változtass rajta!
2022-04-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy egy igazán boldog párkapcsolathoz sok idő- és energiaráfordításra van szükség. Sokan azért ábrándulnak ki a partnerükből, mert úgy érzik, hogy az erőfeszítéseiket nem értékelik, és ahelyett, hogy tovább próbálkoznak, inkább gyorsan feladják. Azok a társkeresők, akik úgy vélik, hogy nincs szerencséjük a szerelemben, teljesen rosszul közelítik meg a dolgokat, a titok ugyanis semmiképpen sem a szerencsében vagy annak hiányában keresendő.

A párkapcsolatok nem egyszerűen csak megtörténnek

Hány gyerek nő úgy fel, hogy azt gondolja, a szerelem olyan, mint amit a tündérmesékben látunk, olvasunk. Holott a valódi szerelemhez nem csodára van szükség, hanem például arra, hogy odafigyelj a számodra fontos emberre. Hogy megismerd, mit szeret és mit nem. Kitapasztald, van-e közös terület, amelyért mindketten szenvedélyesen rajongtok. Egy sikeres kapcsolat sosem állandó és sohasem passzív, mindig fejlődik, alakul, és mindkét fél folyamatosan tesz azért, hogy hosszú távon fennmaradjon.

Mutasd meg, hogy odafigyelsz önmagadra!

Senki nem szerethet mást igazán addig, amíg önmagával meg nem békélt. Ha elfogadod a saját jó és rossz oldaladat úgy, ahogy van, teszel azért, hogy folyamatosan fejlődj, és egyre jobb emberré válj, akkor a partnered is teljesen meg fog változni.

Hol élsz?

Nem, nem az számít, hogy melyik városban, vagy mekkora házban. De, ha felnőtt fejjel még mindig a szüleidnél, a régi szobádban húzod meg magad, az biztosan nem lesz jó hatással a szerelmi életedre. Senki nem akar egy „anyuci pici fiához” felmenni randi után, lábujjhegyen és suttogva, nehogy a szülők meghallják.

A szerelem elfogadás

A szerelem nem arról szól, hogy olyanná alakítsuk a másikat, amilyen partnert már gyerekkorunkban elképzeltünk magunk mellé. A szerelem arról szól, hogy a társunkat elfogadjuk olyannak, amilyen. A jó és rossz tulajdonságait, a gyengeségeit és az erősségeit. Megváltoztatni egy másik embert nem lehet, mindenki csak a saját életére lehet hatással, és csak akkor, ha igazán elkötelezett a változás irányába.

Ez is érdekelhet! - Miért szerencsés, ha nyáron keresel társat?

Lépj tovább!

Ha épp túl vagy egy sikertelen kapcsolaton, akkor ne gyászold tovább, mint kellene. Sírd ki magad, beszéld ki a barátnőiddel, de aztán tiszteld magadat és az életedet annyira, hogy lezárod a múltat, és utat engedsz valami újnak.

Senki nem gondolatolvasó!

Soha ne várd el senkitől, főleg egy kapcsolat kezdetén, hogy magától kitalálja a gondolataidat. Honnan kellene neki tudnia, hogy mit szeretnél, mire vágysz, mik a céljaid vagy az álmaid, ha nem osztod meg vele? Honnan kellene tudnia, hogy épp miért vagy feszült, szomorú vagy zaklatott, ha nem meséled el neki, mi történt, vagy pont ő mivel bántott meg? Még egy lelki társnak is szüksége van némi iránymutatásra ahhoz, hogy közelebb kerülhessen hozzád, ezért jó, ha ezt a tanácsot mindig észben tartod!