Neked mi az életcélod? Segítünk, hogyan találj rá!
2021-10-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

 Te tudod, hogy mi a legfőbb célod az életedben? Ha igen, akkor a szerencsések közé tartozol. Sajnos azonban sokan szenvednek attól, hogy bármennyire is próbálják, nem találják a helyüket ebben a világban. Talán rossz helyen keresik, vagy nem megfelelő az időzítés, esetleg a körülmények támasztanak újabb és újabb akadályt, amely miatt legtöbben feladják, idő előtt.

Te ne tartozz közéjük, olvasd el tippjeinket, és lépj rá a saját utadra!

1. tipp: Gondold végig azokat a dolgokat, amelyekben jó vagy!

Mindenki tehetséges valamiben. Gyönyörű képeket festesz, vagy inkább a könyvelés a Te világod? Amikor az életcélodat keresed, akkor először azt gondold végig, hogy melyek azok a területek, amelyekben otthonosan mozogsz, és amelyek igazán közel állnak hozzád. Akár listát is írhatsz róluk, hogy szemtől szembe lásd magad előtt őket.

2. tipp: Vedd számba azokat a dolgokat, amelyeket imádsz csinálni!

Ez nem feltétlenül egyezik az előző csoporttal. Attól, hogy kitűnsz valamiben, még nem biztos, hogy ezt szereted a legjobban csinálni is. Ne feledd, gyakorlással szinte bármelyik területen fejlődhetsz, ezért ne bátortalanodj el a kezdeti gyengeségeid, vagy ügyetlenséged miatt egy vágyott tevékenységtől. Sosem lesz viszont életcél egy olyan dologból, amit nem szeretsz szívből művelni, ezért alaposan járd körbe a témát!

3. tipp: Hallgasd meg, hogy milyen tulajdonságokat értékelnek benned mások!

Ha egyedül nem boldogulsz, kérd ki a környezetedben élő ismerőseid véleményét. Hasznos és tanulságos lesz számodra a saját pozitív tulajdonságaiddal és erényeiddel szembesülni, amelyeket talán sosem mertél felvállalni, vagy épp elismerni. Az is előfordulhat, hogy valamely olyan képességedre világítanak rá, amelyről nem is gondoltad volna, hogy mások észreveszik.

Ezt is olvasd el! - Miért kellenek közös párkapcsolati célok, és hogyan csináld?

4. tipp: Vedd számba, hogy miről mondanál le a nagy célért!

Sajnos (vagy sem), de elengedhetetlen, hogy egy mindenek fölött álló célért beáldozz néhány kevésbé jelentékeny dolgot. Ha igazán el szeretnél jutni egy kitűzött pontba, akkor a végső célra kell egész úton koncentrálnod. Ezzel viszont számtalan olyan más területet fel kell adnod, amelyeket nem érzel veszteségnek. Ezek lehetnek apróságok (például mindennap lemondasz 1-2 órányi alvásról, csak hogy tanulhass valamit), de akár nagyobb áldozatok is (költözés egy másik városba, távol a családodtól).

5. tipp: Nézz magadba!

A végső döntést Neked kell meghoznod, ezért a végső választ is legbelül kell megkeresned. Fogadd meg a külvilág tanácsait és iránymutatását, de utána koncentrálj a belső hangodra. Más nem élheti a Te életed, Neked kell fellépned az általad meghatározott útra. Ha pedig rátaláltál, akkor ragaszkodj hozzá, és tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy el is érd!