Miért kellenek közös párkapcsolati célok, és hogyan csináld?
2019-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hasonlóan a karrier, vagy akár sporttal kapcsolatos célokhoz, a párkapcsolatunkban megfogalmazott közös tervek is nagyon fontosak. Ezek ugyanis irányt mutatnak, és segítenek abban, hogy a lényeges dolgokra összpontosíthassunk, ezáltal a kapcsolatunk fejlődni tudjon.

Ha Te is úgy érzed, hogy a párkapcsolatod jelenleg nem tart sehová, és ettől boldogtalan vagy, akkor ideje megfogalmaznod néhány olyan célt, amelyet a partnered is támogat. Utána pedig jöhet a közös megvalósítás. Mert hiába a célkitűzés, ha nem fektettek energiát az elérésébe.

A boldog együttélésért minden nap tenni kell, csak ez hozhat folyamatos előrehaladást és szorosabb kötődést.

Hogyan csináld? Csak kövesd az alábbi 3 lépést!

1. Osszátok meg egymással a céljaitok!

Először is válasszatok egy olyan időpontot, amikor kizárhattok minden zavaró tényezőt, és kettesben nyugodtan beszélhettek a terveitekről és álmaitokról.

A legjobb, ha mindketten leírtok 3-3 olyan vágyat, amit szeretnétek, aztán közösen megbeszélitek, hogy miért pont ezeket soroltátok fel. Ebből egy mély, és tartalmas beszélgetés fog várhatóan kikerekedni, amely mindkettőtöket elégedettséggel tölt majd el. Sose legyetek egymáshoz túl kritikusak, és ne fordítsátok a beszélgetést személyeskedésbe.

Ha egy-egy célt megfogalmaztatok, akkor fontos, hogy leírjátok, mert egy papírra vetett cél sokkal kézzelfoghatóbb és reálisabb, mint egy szóban elhangzó.

Talán szeretnéd, hogy a pároddal minden nap megbeszéljétek a napotokat, vagy ha reggelente egy öleléssel búcsúzhatnátok el egymástól, mert számodra fontos a fizikai érintkezés. Ne várd el a kedvesedtől, hogy a gondolataidba lásson, inkább meséld el neki.

Ezt is olvasd el! 8 tanács egy boldog párkapcsolat kialakításához

2. Egyszerű célokat tűzzetek ki!

Próbáljatok meg olyan könnyen betartható terveket felállítani, mint például minden héten egyszer elmentek randizni. A rohanós hétköznapokon ugyanis hajlamosak vagyunk megfeledkezni a párkapcsolatunkról, mert folyamatosan 100 dologra kell odafigyelnünk. De egy közös vacsora kettesben remek alkalom arra, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra koncentrálhassatok. Az is jó ötlet, ha telefonmentes estéket tartotok, mert arra ösztönöz benneteket, hogy keressétek egymás társaságát.

3.  Nem reagáld túl, ha nem sikerül elérnetek egy célt!

Hányszor hallottad már, hogy nem feltétlenül a végállomás a fontos, sokkal inkább az oda vezető út? Ez jelen esetben is igaz. Ha folyamatosan látod magad előtt a célt, amit szeretnél elérni, az segít fókuszálni, és motivál arra, hogy újra és újra energiát fektess az elérésébe. Ezzel akkor is fejlődik a párkapcsolatod, ha a konkrét tervet nem sikerül végrehajtani, vagy nem úgy, ahogy szeretted volna.