A smink felvitelének helyes sorrendje
2019-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy először kell kontúrceruzával körberajzolni a szánkat és csak aztán rúzsozni. De mi van mondjuk a bronzosítóval és a pirosítóval? Vagy mikor kell fixálni az alapozót púderrel? Most eloszlatunk minden kételyt: íme a smink felvitelének helyes és professzionális sorrendje 13 lépésben!

1. Hidratálókrém

Az első és legfontosabb lépés, hogy feltöltsük bőrünket kellő nedvességgel, hiszen csak a hidratált, szép bőrön mutat igazán jól a smink. A hidratálókrémet masszírozza be gyengéden a bőrébe, és várjon pár percet, mielőtt a következő lépésnek nekikezd – így lesz ideje felszívódni a krémnek.

2. Primer

A primer segít, hogy a sminkünk egy hosszú nap végén is rendben legyen és hogy a melegben se érezzük azt: lefolyik az arcunkról a festék. Tehát a primert még azelőtt kell alkalmaznunk, mielőtt nekiállnánk a különböző sminktermékek felvitelének.

3. Alapozó

Az alapozó – mint ahogy az a nevében is benne van –, tökéletes alapot képez, arcunk egyenletessé, egységes színűvé válik tőle. Fontos, hogy a bőrtónusunknak és bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk belőle.


4. Korrektor

A korrektort arcunk azon részein alkalmazzunk, ahol az alapozó nem volt elég: pattanások elfedésére és a szem alatti karikák eltüntetésére. Ügyeljünk arra, hogy a korrektort szépen eldolgozzuk a bőrfelszínen.

5. Bronzosító

A bronzosítót arcunk azon pontjaira kell felvinni, amelyek először barnulnak le a napon: az arccsontra, az orra és a homlokra.

6. Pirosító

A bronzosítás után emeljük ki orcánkat kevés pirosítóval is. Inkább vigyünk fel többször kevés festéket az arcunkra, mint egyszer túl sokat.

7. Szemhéjpúder

A szemhéjpúder könnyen elfedheti vagy halványabbá teheti a szemhéjtust, ezért mindenképp érdemes először a szemfestéket felvinni.


8. Szemhéjtus vagy szemceruza

Ha megvagyunk a szemhéjpúderrel, jöhet a szem kontúrozása, amelyet végezhetünk szemhéjtussal vagy szemceruzával is.

9. Szempillaspirál

A hosszúra, dúsra és íveltre festett szempillák csak útban lennének a tusvonal meghúzásakor, a spirál használata ezért utolsó lépés a szemfestésnél.

10. Szemöldökformázók

Az, hogy mennyire hangsúlyozzuk a szemöldökünket, függ attól, hogy milyen erősen festettük ki a szemünket. Ha már megvan a szemfestés, akkor látjuk, hogy elég csak egy szemöldökformázó géllel átfésülni a szemöldökünket, vagy ceruzával érdemes lesz jobban ráerősíteni.

11. Rúzs

Az ajakfestést elintézhetjük egyetlen vékony réteg rúzs felvitelével is, ám ha vibráló színű ajakra vágyunk, akkor a kontúrceruzával kell kezdenünk.

12. Szájfény

Ha jól jönne egy kis extra csillogás, a rúzs fölé kenhetünk egy kevés szájfényt is.

13. Fixáló púder

Sminkünk már majdnem tökéletes, most már csak arról kell gondoskodni, hogy minden részlet a helyén maradjon – ebben segít egy vékony rétegben felvitt fixáló púder.

Forrás: Activebeauty