Nehezen találsz párt? Akkor változtass ezen a 8 dolgon, és a siker nem marad el
2023-06-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Neked is van olyan barátnőd, aki valamiért nem talál párra, és minden kapcsolata előbb-utóbb zátonyra fut? Vagy éppen te vagy ebben a helyzetben? Lehet, hogy egyszerűen csak nem ismertek néhány egyszerű szabályt, és mindig ugyanazokat a hibákat követitek el a randizás során. Most ezeket szedtük össze.

1. Soha ne fuss egy férfi után

Emlékezz a busz lekéséséről szóló mondásra: mindig van egy következő! És nem érdemes sokáig szomorkodni, ha valaki nem értékelt téged, és elhagyott. Ő veszített többet, nem te.

2. Legyél tisztában azzal, hogy kire van szükséged

Különbözőek vagyunk, különböző dolgokat várunk el a másik embertől - ami neked impozáns tulajdonság egy férfiban, lehet, hogy a barátnődnek például kifejezetten ellenszenves. Ezzel nincs is baj, a lényeg, hogy ismerd magad, és ne csak a magánytól való félelem miatt kezdj kapcsolatot valakivel, akinek nem is tetszenek a belső tulajdonságai.

3. Ne diktálj túl gyors tempót

Ha sokáig egyedül maradunk, annyira szeretnénk megnyílni és átadni magunkat valakinek, hogy hajlamosak vagyunk mindezt túl hirtelen tenni. Adj magadnak időt. Lassan nyisd meg magad, a lelked a másiknak. Nyisd meg magad apránként, és nézd meg a reakcióját - tanácsolja a woman.bg. Elfogad téged vagy sem? Ha a reakció negatív vagy nulla, akkor húzódj vissza, és ne tárulkozz ki olyannak, aki meg sem érdemli.

4. Ne bújj ágyba vele az első randin

Persze vannak olyan boldog párok is, akik egy viharos első randevú után is együtt maradnak. De ez inkább a kivétel, mint a szabály. Adj tehát időt magadnak. Legalább arra, hogy kiderítsd, milyen pasi próbál bejutni a hálószobádba.

5. Ne sajnáltasd magad

Még akkor se, ha voltak kudarcaid. Kinek nem voltak ilyenek?

A "Senki sem szeret, senkinek sincs rám szüksége" hozzáállás nem segít megtalálni a boldogságot a szerelemben.

És általában az életben sem. A sajnálat kimerítő - ne legyél energiavámpír!

6. Szeresd és tiszteld magadat

Ismerd fel az értékedet. Tiszteld magad azok miatt a dolgok miatt, amiket tettél, amit elértél az életben. A szeretet éppen ezt jelenti. Mert ez vagy te magad. És a szeretet olyan, mint a tiszta víz a virág számára - lehetővé teszi, hogy teljes életet éljünk, fejlődjünk és virágozzunk.

Ha nincs önszeretet a szívedben, azt senki más nem tudja betölteni. Olyan leszel, mint egy fekete lyuk, amelyben minden jó érzés, amit egy másik ember érez irántad, nyomtalanul elsüllyed.

7. Lásd reálisan a férfit

Gyakran előfordul, hogy a nők idealizálják a férfi képét, és azt látják benne, amit szeretnének, nem pedig azt, amilyen valójában. Aztán jön a fájdalmas valóság és a kiábrándulás.

8. Elemezd a múltban elkövetett hibáidat

Az ismétlődő hibáidat magad is láthatod, ha mélyen magadba nézel, és ha dolgozol magadon, akkor megtanulhatod, hogy másképpen csináld a dolgokat. De az igazság az, hogy néha a dolgok kicsit bonyolultabbak. Vannak rossz forgatókönyvek is. Például "soha nem fogok megházasodni" vagy "mindig egyedül leszek". Ilyenkor el kell menned egy pszichológushoz, mert ezektől megszabadulni kemény munka.

Akkor is tanácsos pszichológushoz fordulnod, ha még mindig nem dolgoztad fel a szakítást az exeddel, ha a lelkedben sebek vannak a korábbi kapcsolataidból, és persze ha alacsony az önbecsülésed.