Ne a vitától félj, sokkal veszélyesebb a néma csend
2022-12-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy friss kapcsolatban eszünkbe sem jut, hogy valaha is vitáznánk, vagy összevesznénk a párunkkal. Holott nincs kapcsolat konfliktusok nélkül, és valójában így van ez rendjén. Nincs min aggódnod, ha a párod veszekedik Veled, ha hosszú üzenetben leírja, hogy miért is mérges Rád. Az igazi baj akkor kezdődik, ha ezek a hangos viták elmaradnak, és nem marad más, mint a néma csend.

Különösen igaz ez a nőkre. Amíg hangosan harcolnak, és nyíltan felvállalják a párjuk felé az aggályaikat, addig nincs veszve semmi. Ezek azok a biztos jelzések, amelyek megmutatják, hogy fontos számukra a párjuk, hogy számítanak rá, és aggódnak miatta. Mindez a szerelem része.

Abban a pillanatban, amikor ezek a viták elcsendesednek, és már nincs erő a harchoz, ott kezdődik egy kapcsolat halála.

Mit jelent ez?

Ha az egyik fél, vagy akár mindkettő eljut arra a pontra, hogy már nem éri meg számára a küzdelem, és inkább szó nélkül tűr, és megtartja magának a gondolatait, akkor a kötődés is fokozatosan meglazul a pár tagjai között. A nők hisznek a szavakban, és azok erejében. Amíg értelmét látják, addig szavakkal is kifejezik szerelmüket és érzéseiket. A női hallgatás egyet jelent a csüggedéssel és a kiábrándulással.

A nők nem szeretik a csendet!

A nők nem szeretik, ha az érzéseiket nem tudják kifejezni, ha a szavakat nem mondhatják el, ha a bánatukat nem oszthatják meg, vagy ha a szerelmüket nem értékelik. Ezért is veszekednek, és vitáznak, amikor a párjuk megbántja őket. Így fejezik ki az érzelmeiket és a problémáikat. Ha viszont kihűlt a szerelmük, akkor feladják a harcot, és nem tesznek bele több energiát a kapcsolat megmentésébe.

A párok, akik nem harcolnak egymásért, már nem is éreznek semmit egymás iránt.

A viták a kapcsolatok természetes velejárói. Az egyik legbiztosabb jele a kapcsolat végének, hogy ha már egyik fél sem akarja felvállalni a konfliktusokat, és energiát belefektetni abba, hogy közösen megoldást találjanak a problémákra.

Ez is érdekelhet! - Okok, amelyek miatt a nők szakítanak

A párod néma, mert Te is hallgatsz.

Ha a párod azt érzi, hogy nem hallgatod meg a kiáltását, ha nem értékeled az odaadását, ha semmibe veszed a sírását, azzal bántod csak meg igazán. Ebben a pillanatban a dolog megfordul köztetek. Már figyelmen kívül fogja hagyni a gondjaidat, az érzéseidet, inkább csak fogja magát és kisétál az életedből. Belefáradt a hamis ígéretekbe, hazugságokba és meg nem értésbe. Nem akar már könyörögni és harcolni egy olyan emberért, aki nem érdemli meg. Feladta és a némasága örökre szól.