Okok, amelyek miatt a nők szakítanak
2022-08-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szakítás mindig fájdalmas, és ezek az érzések sajnos hosszan elkísérnek bennünket. Egy visszautasítás mindenkire hatással van, a nők és férfiak önértékelését egyaránt megviseli, de talán a nagyon is érzékeny erősebbik nem egójának árt a legtöbbet, amikor álmaik asszonya nemet mondd neki.

Pedig nem csupán a férfiaknak vannak elképzeléseik a vágyott partnerről, hanem a nőknek is. Ebből nehezen engednek, így ők sem tartanak ki bárki oldalán. A visszautasítást senki nem szereti, de ha megtörténik, akkor hasznos, ha tanulunk belőle.

Miért utasítja el egy férfi közeledését egy nő?

Sajnos az érzelmeink nem mindig feketék vagy fehérek. A nők is sokszor esnek abba a hibába, hogy nincsenek tisztában a partnerükhöz fűződő elvárásaikkal kapcsolatban, és így a másiknak esélye sincs megfelelni a ki nem mondott igényeknek. Gyakran azonban nagyon is világosak az okok, mint az alábbiak, amelyek miatt a nők inkább kilépnek egy kapcsolatból.

A nő elveszítette az érdeklődését a férfi iránt

A nők nem rejtik véka alá az érzéseiket, és nyíltan felvállalják, ha már nem érdeklődnek a másik iránt, ha belefásultak a mindennapokba, és némi szünetre van szükségük. Ilyenkor azonban a partnerük előtt van még némi remény arra, hogy egy hosszabb- rövidebb idő eltelte után visszanyerhetik a másik figyelmét.

A nő kicsit önmagára szeretne koncentrálni

Életünk szinte bármely szakaszában elérhetünk arra a pontra, hogy befelé kell összpontosítanunk a figyelmünket, mert elégedetlenek vagyunk az eddig elért eredményeinkkel, és szeretnénk még fejlődni, illetve alakítani a személyiségünket. Ez ugyanakkor azzal is együtt járhat, hogy a nők kicsit jobban igénylik a szabadságukat, hogy legyen elég idejük és terük elvonulni a külvilágtól.

A nő képtelen túllépni az exén

Az a helyzet is megeshet, hogy a jelenlegi partnere előtt volt a nőnek egy korábbi kapcsolata, amelyet eddig képtelen volt teljesen lezárni. Különösen akkor nehéz ezt megtenni, ha még érez iránta valamit, esetleg az ex újra és újra előkerül, és feltépi a szakítás okozta sebeket. Ilyen körülmények között könnyen érezheti a nő, hogy mégsem tudja magát teljesen átadni ennek az új kapcsolatnak, és inkább kilép belőle, hogy tisztázza a múltat.

Ez is érdekelhet! - Elutasító veled a párod? Hibák, melyeket elkövetsz!

A nő nem érzi, hogy a férfi igazán elköteleződne mellette

Ha egy férfi nem adja meg a kellő figyelmet, és nem tesz bele a kapcsolatban annyi energiát, mint a nő, akkor az egyensúly elbillen, és egy idő után már a nő képtelen lesz ezt tolerálni. Számára fontos, hogy biztonságban érezze magát és képes legyen bízni a párjában, de ha utóbbinak érezhetően nem fontos ez a kapcsolat, akkor a nő ki fog lépni belőle.

Mások a szociális igényeik

Ha a nő és a férfi eltérő közegben érzi jól magát, az előbb-utóbb konfliktushoz vezet. A nők számára fontos, hogy a párjuk mindenben támogassa őket, és vegyen részt az életükben. Ha a férfi nem szívesen kíséri el egy-egy olyan eseményre a párját, amely a nő számára fontos, akkor hosszú távon a nő belefárad ebbe a helyzetbe, és inkább kilép a számára nem kielégítő kapcsolatból.