Czutor Zoli kiveszi a részét a gyermeknevelésből
2022-08-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat
Öt hónapja született meg Czutor Zoltán hatodik gyereke. Az énekes rutinos kispapaként gondozza, pelenkázza a kicsit, de ha kell, mosogat, főz, takarít.

 
– Ön szerint egy kispapának ugyanúgy ki kell venni a részét a gyereknevelésből, mint az anyukának?
 
– Szerintem ez ma már nem kérdés. Persze, hogy ki kell vennie a részét az apukának is! Nyilván az anyai attribútumok vitathatatlanok, és egy kisgyereknek az első évében főleg az édesanyjára van szüksége, pláne, ha anyatejes a baba, mint nálunk. Ettől függetlenül az apuka ilyenkor is sokat tud segíteni azzal, hogy megteremti a nyugodt otthon körülményeit. Bármilyen közösség is csak akkor működik jól, ha van munkamegosztás, és ez a család esetében is így van.
 
– A házimunkára gondol?
 
– Arra is. A konyha, a mosogatás például rendszeresen az enyém, a fürdő inkább Zsanié, mert azt ő tudja szépen megcsinálni. De alapvetően nem hiszek abban hogy a házimunka női feladat, ezt elavult nézetnek tartom.
 
– Mi a helyzet a pelenkázással?
 
– Simán megcsinálom, akármi is legyen benne. Persze, mivel Zsani többet van a kislányunkkal, aki még csak anyatejet eszik, ezért nyilván ő is pelenkáz többet.
 
– És az éjszakai ébredések?
 
– Szerencsések vagyunk, mert Franciska viszonylag jó alvó, de egy baráti család például úgy csinálja, hogy időbeosztást készítettek: az apuka vigyáz reggel hattól délig a babára, hogy a mama is tudjon pihenni. Ha Franciska nem lenne ilyen jó alvó, ez nálunk is simán működne.

Forrás: Blikk