Működik az online társkeresés? A válasz: IGEN, ha jól csinálod!
2021-04-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az online társkeresés térnyerése napjainkban vitathatatlan. Ma már nem csupán a szórakozóhelyeken, a baráti körünkben, vagy épp a munkahelyeken van lehetőség ismerkedni. Számtalan esély nyílik az online felületeken is.

De az ismerkedés csak egy dolog. Vajon eredményes is a netes társkeresés? Természetesen igen, ha teszel érte, és nem azt várod, hogy egy online randioldal helyetted elintézzen mindent.

Csak akkor működhet (hasonlóan az egyéb ismerkedési formákhoz), ha saját magadat mutatod meg, őszintén, mindenféle álarcok nélkül. Ha nem bújsz el a monitor mögött, és próbálod másnak feltüntetni a saját személyiséged, hiszen az online levelezést egy idő után személyes találkozás követi majd, ahol minden hazugságról lehull a lepel.

Hogyan csináld jól, hogy működjön?

Legyél őszinte!

Félre ne értsd, nem kell minden szennyest kiteregetni az ablakba. De, ha van gyereked, épp egy válás közepén állsz, vagy pont nincs munkád, akkor ezt írd ki, és ne hitegess senkit féligazságokkal. Minél jobban megismersz ugyanis valakit, annál több dolog derül ki, olyanok is akár, amelyek negatívan befolyásolhatják a kapcsolat alakulását. Ezért csak rajtad áll, hogy mennyire játszol nyílt lapokkal, és kíméled meg magadat is néhány csalódástól.

Mesélj szenvedélyesen a hobbijaidról

Ne jelölj meg olyan érdeklődési köröket, amelyekről azt feltételezed, hogy vonzó lehet másoknak, ha nem is szereted ezeket a tevékenységeket. Például, ha inkább a TV előtt ülsz, semmint a hegyekben túrázz, akkor ne sorold fel a hegymászást, mint kedvenc hobbit. Legkésőbb az első találkozáson úgyis fény derül az igazságra, és ezzel csak eljátszol egy lehetőséget. Olyan dolgokról mesélj, amelyeket szenvedélyesen űzöl. Nem az a fontos, hogy hány ember számára leszel vonzó, sokkal inkább az a lényeg, hogy az az egyetlen pont ilyen társra vágyjon, amilyen Te vagy.

Ne használj régi fotót!

Ez egy gyors és egyszerű tipp, amelyet jó, ha megfogadsz. Hidd el egy későbbi első randin még hálás leszel magadnak, ha így teszel. Nem kell majd azon aggódnod, hogy a partnered mit fog szólni, ha már nem teljesen úgy nézel ki, mint azon a fényképen, ami alapján elképzelt Téged. Te is boldogabb leszel, ha valaki önmagadért szeret meg, és nem egy álomképért.

Ezt is olvasd el! - Miről írj az első leveledben? 5 gyors tipp a netes társkereséshez

Legyél aktív!

Egy-egy ilyen oldalon könnyű regisztrálni, feltölteni néhány fényképet, és írni pár sor bemutatkozást. Sokkal nehezebb tartalmas beszélgetéseket folytatni, amelyek nem csupán arról szólnak, hogy „Milyen szép vagy, találkozzunk!”.

Rengeteg ember keresgél online randioldalakon, de közülük sokan pánikba esnek, ha valódi párbeszédre kerül a sor. Ha Te sikerrel szeretnél járni egy ilyen felületen, akkor fontos, hogy több emberrel is levelezz, legalább 2-3-mal, így különböző személyiségű jelölteket ismerhetsz meg, és sokat tanulhatsz önmagadról is. Például felismered majd, hogy mit is szeretnél, és mi az, amit nem.

Amikor megismersz valakit, és több levelet váltotok, akkor hagyd, hogy minden menjen a maga természetes útján. A személyes találkozóra elég akkor sort keríteni, amikor már mindketten készen álltok rá. Vannak emberek, akik szinte azonnal randizni akarnak, mások inkább óvatosak, és akár hetekig megmaradnak a levelezés szintjén. Ne kapkodj, és ne siettess semmit. A fontos az, hogy csak akkor és azzal találkozz, amikor és akivel Te is igazán szeretnél.

Mire vársz? Próbáld ki most! Sok sikert!