Munkácsy, Csontváry, Monet, Gauguin és sokan mások – művészeti kalandozások otthonról!
2021-04-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló


Bár a múzeumok jelenleg zárva vannak, de a Magyar Nemzeti Galéria a virtuális térben továbbra is nyitva van! A múzeum honlapján virtuális kiállítások, kvízek, játékok, útvonaltippek várják az érdeklődőket. A kikapcsolódásra vágyó művészetkedvelőknek pedig izgalmas tárlatvezetéseket kínál a Galéria áprilisban is!


Csontváry Kosztka Tivadar: A taorminai görög színház romjai, 1904-1905.

Tudtad, hogy Csontváry Kosztka Tivadar patikusként döntött úgy, hogy palettát és ecsetet ragad? Paul Gauguin pedig kezdetben sikeres tőzsdei ügynökként dolgozott? Szeretnéd megismerni milyenek voltak a múzsák, akik nagy magyar festőink képeit ihlették? Szívesen nézegetnél várábrázolásokat a 19. századi magyar festészet remekművein? Vagy szereted a kortárs művészetet és megismernéd az absztrakt festészet egy világsztárjának művészetét?


Paul Gauguin: A fekete sertések, 1891.

Vegyél részt a Magyar Nemzeti Galéria online tárlatvezetésein! Áprilisban szerdán és szombaton esti időpontokban is! Csodáld meg a műalkotásokat, közelebbről, közösségben! A technika segítségével az élő vezetések interaktívak és igazi közösségi élménnyé válnak. Kényelmes nagyításban élvezheted a képrészleteket, a műtárgyakat most olyan nagyításban és összefüggésben nézheted meg, ahogyan a kiállítótérben nem lenne rá lehetőséged.


id. Markó Károly: Visegrád, 1820-as évek


Tárlatvezetés- tippünk:

Középpontban a szerelem! Vegyél részt a Festők, múzsák, szeretők című vezetésen!

Gyengéd, boldog, tragikus, szenvedélyes, felkavaró. A legerősebb emberi érzés – a szerelem - örök témaként kíséri végig a művészet történetét és számtalan formában jelenik meg a műalkotásokon. Máig inspiráló szerelmi történetek nyomába eredve megismerheted Auguste Rodin híres szerelmeseit, Berény Róbert csellózó múzsáját és bepillanthatsz Gulácsy Lajos varázslatos kertjébe.

 

Gulácsy Lajos: Varázslat, 1906-1907. Időpontok:

április 14. szerda 18.30

április 22. csütörtök 15.00

További információkért látogass el a Magyar Nemzeti Galéria oldalára!