Miről írj az első leveledben? 5 gyors tipp a netes társkereséshez
2021-03-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Áttörni a jeget – egyike azon dolgoknak, amely sosem könnyű, életünk bármely területéről is legyen szó. Beilleszkedni egy összeszokott munkahelyi csapatba, új iskolában barátokat szerezni, vagy épp egy bárban ismerkedni - az emberek többsége, még a legextrovertáltak is, tart egy ilyen szituációtól.

Szerencsére az interneten sokkal egyszerűbb a dolgod. Nem kell attól tartanod, hogy vadidegenek előtt utasít valaki vissza, hiszen senki más nem fogja olvasni az üzenetedet, nem kell idegesen keresgélned a megfelelő szavakat, hiszen van időd átgondolni minden mondatot, és persze azon sem kell aggódnod, hogy a másik esetleg foglalt, hiszen egy online társkeresőn alapvetően szinglikkel találkozhatsz.

 

Ha legközelebb épp egy új jelöltnek írnál első levelet, akkor mindenképpen vesd be az alábbi 5 tippet!

1. Ne idegeskedj!

Még akkor se, ha Te az a túlzottan aggodalmaskodó típusú ember vagy. Csak nyugalom! Mielőtt bármit tennél, menj ki a mosdóba, frissítsd fel az arcod egy kis hideg vízzel, aztán nézz a tükörbe és kérdezd meg magadtól: „Mit veszíthetek?” Semmit! Ha a kiszemelted végül válaszra sem méltat, vagy röviden nemet mond, akkor sem fog összedőlni a világ. Elvégre nem lehetsz Te a nagy Ő mindenki számára. Csak töröld a levelezést, és keresgélj tovább, mintha mi sem történt volna.

2. Készülj fel!

Amolyan házi feladatként, kicsit készülj fel, mielőtt elküldenél egy levelet. Olvasd el az illető adatlapját és próbáld kicsit elképzelni, hogy milyen ember is lehet. Sokan kihagyják ezt a lépést, és ugyanazt a sablon üzenetet küldözgetik szét minden nekik tetsző társkeresőnek. De ez óriási hiba. Gondolj csak bele, Neked hogyan esik, ha kapsz egy személytelen reklámlevelet, egy szórólapot. Általában ugyanazzal a mozdulattal, ahogy kiveszed a postaládából be is dobod a kukába. De mennyivel nagyobb hatással van Rád egy olyan levél, amelyet kifejezetten Neked címeztek és fogalmaztak. Amelyben érezhető, hogy valaki időt szánt rá, próbált már azelőtt megismerni, mielőtt ténylegesen egy szót is váltottatok volna.

3. Fogd vissza magad!

Felejtsd el az elcsépelt és üres bókokat. „Olyan szép vagy!” „Gyönyörű szemeid vannak!” Azt hiszem álmodom, olyan gyönyörű vagy, kérlek, ne ébressz fel!” Hidd el, ezek egyszerűen nem fognak működni, ne használd őket. Egy első üzenetben inkább maradj visszafogott, baráti. Még rengeteg lehetőséged lesz később bedobni egy-egy sokkal jobban odaillő bókot, ha már közelebbről megismertétek egymást.

Ezt is olvasd el! - Hogyan írj érdekesen magadról az online randi profilodon?

4. A kevesebb több!

Ne akarj egyszerre mindent elmesélni magadról. Azok az emberek, akik túl sokat beszélnek, nem figyelnek oda a másikra. Így a partnerük elhanyagoltnak érzi magát, aki nem elég fontos, akit nem hallgatnak meg. Ezért lehetőleg ne írj egy teljes életregényt, ugyanakkor az extra rövid üzenet is visszatetszést kelthet. Arra is figyelj, hogy legalább egy kérdést tegyél fel, amellyel kiválthatsz egy interakciót, elindíthatsz egy beszélgetést, ráadásul még azt is megmutathatod vele, hogy érdeklődő és figyelmes vagy.

5. Ellenőrizd a helyesírást!!!

Sose becsüld alá a helyesírás hatását. Egy első benyomás kialakításánál elengedhetetlenül fontos, hogy ne a hibákkal és elütésekkel tedd magad emlékezetessé. Ha bizonytalan vagy egy-egy szó betűzésében, akkor egyszerűen csak keress rá az interneten, és csekkold. Ma már igazán nem nehéz utánajárni. Arról már nem is beszélve, hogy akaratlanul is félreértelmezhető szöveget küldesz át egy vadidegennek, aki emiatt esélyt sem fog adni számodra.

 

Hogy könnyebb legyen elképzelned, milyen is egy jó első levél, mutatunk egy példát!

Szia (a címzett neve)!

A nevem (a Te neved), és nagyon tetszett, amit magadról írtál a bemutatkozásodban.

Sok a közös bennünk, mint a túrázás és a szabadulószobás játékok. Nekem úgy tűnik, hogy a sorozatok iránti rajongásunk is hasonló. Trónok harca, a legjobb! Neked melyik a kedvenced? Láttam a fotóid között, hogy van egy kutyád. Hogy hívják? Én is szeretem őket, csak a mostani lakásomban nem tarthatok. Korábban volt egy vizslám.

Szimpatikusnak tűnsz számomra, ezért szeretnélek közelebbről is megismerni, remélem van kedved folytatni a beszélgetést! Szép napot!

Aláírás

-----

Látod milyen egyszerű? Még, ha Te nem is válaszolnál egy ilyen levélre, biztosak vagyunk benne, hogy egy sorozatfüggő, állatbarát és túraimádó örömmel írna vissza.

A következő alkalommal, ha írsz valakinek, jussanak eszedbe a fenti tippek. Hamarosan rájössz majd, hogy áttörni a jeget nem is olyan nehéz.