Hogyan írj érdekesen magadról az online randi profilodon?
2021-03-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Amikor regisztrálsz egy társkereső oldalon, akkor az első dolog, amit meg kell tenned, hogy írsz egy bemutatkozást. Olyan ez, mintha egyfajta „leltárt” készítenél az életedről. Körülírod, hogy milyen a személyiséged, melyek a szerinted legfontosabb értékeid, és mesélsz az érdeklődési körödről. Ösztönösen dicsérni kell magad, előtérbe helyezni az erényeidet és a sikereidet. És lássuk be, amint az állásinterjúkon, egy ismerkedő oldalon is nehezére esik mindez sokunknak.

Az öndicséret ugyanakkor senki számára nem kellene, hogy kényelmetlen és kellemetlen legyen. Sokkal inkább szórakoztató.

Mi a munkád? Milyen számodra egy ideális szombat este? Milyen dolgok tesznek Téged egyedivé és izgalmassá? Ha jó válaszaid vannak ezekre a kérdésekre, akkor meg kell próbálnod ezeket érdekesen le is írni. Ezzel tartozol magadnak. A fenti információk ugyanis olyan alapvető jellemzők, amelyek segíthetnek másoknak eldönteni, hogy vajon összeillők lennétek-e. Nagy a valószínűsége annak, hogy amely értékeket Te keresel más emberek profiloldalán, hasonlókat keresnek ők is a Tiédben. Sokan nem veszik a fáradtságot, hogy aprólékos bemutatkozást írjanak, mert nem gondolják, hogy pont ezek a finom részletek keltik fel mások érdeklődését. Ők azok, akik nem mernek, vagy nem akarnak látványosan „bókolni” saját maguknak.

Miért? Talán amiatt aggódnak, hogy nagyképűnek, önteltnek tűnnek majd. De ez butaság. Mivel a jó első benyomás az egyik legfontosabb az ismerkedésnél, ezért nem szabad amiatt izgulnod, hogy mások majd hogyan fogadják a bemutatkozásodat. Lehet, hogy nem mesélsz a doktori címedről, mert nem akarsz túl okosnak látszani, vagy eltitkolod a gyerekeidet, mert akkor senki nem fog szóba állni Veled. Ugyanakkor pontosan ezek a részletek (lényegében bókok) tesznek azzá, aki vagy. Amíg őszintén felvállalod magadat olyannak, amilyen vagy, addig a megfelelő emberek figyelmét fogod majd felkelteni.

Ezt is olvasd el! - Az üzenetküldés 8 szabálya az online társkeresésnél

Hogy mi lehet ilyen „bók”? Például, hogy remek hallgatóság vagy, esetleg imádsz táncolni. Elért sikerek, tulajdonságok, amelyekre büszke vagy, bármilyen érték, amit a leendő partneredben is keresel.

Íme két példa bemutatkozás összehasonlításként:

1. verzió: „Helló, Szilvi vagyok, könyvelőként dolgozom.”

2. verzió: „Helló, Andi vagyok. Könyvelőként dolgozom, de az igazi szenvedélyem, hogy megnevettessem az embereket a környezetemben, és a barátaim szerint elég jó is vagyok ebben. Azonban a poénjaimnál is viccesebb, ahogy nevetek, mert az elég hangos.”

Te melyiküknek írnál? Kivel randiznál szívesebben? Fogadni mernénk, hogy a másodiknak, hiszen az ő bemutatkozása sokkal személyesebb és érdekesebb. Természetesen semmi rossz nincs az első mondatban sem, csak kicsit unalmas. Andi tisztában van vele, hogy pusztán a munkája nem túl izgalmas, ezért belevitt némi személyes vonalat a leírásba, amitől egyből érdekesebbnek tűnik. Olyan információkat osztott meg magáról, ami akár jó téma lehet egy beszélgetés elindításához. Egy-két jól megválasztott fotóval társítva könnyebben elképzelhetik mások, hogy milyen is ő a való életben.

A legjobb ebben a dologban, hogy bárki könnyen bevetheti ezt a módszert! Te is!

Ne félj kicsit belebonyolódni a részletekbe, nem ragaszkodj a puszta tényekhez. Inkább adj némi fűszert a száraz leíráshoz, hogy tisztább képet mutass a személyiségedről. Ha bókolsz kicsit saját magadnak, akkor mások számára is nyilvánvalóvá válnak a pozitív, előnyös tulajdonságaid.

Legyen ez a mai házi feladatod!

Írj le egy bókot magadról. Aztán még kettőt, hármat. Minél több, annál jobb. Írj egy listát azokról a dolgokról, amire büszke vagy. Ezután hasonlítsd össze a listádat a jelenlegi online randi profiloddal. Ha ezek az erősségek nem jönnek át a bemutatkozásodon keresztül, akkor írd át a szöveget a listád alapján. Ha őszintén megmutatod a pozitív jellemzőidet, akkor mások számára is észrevehetőbbé válsz!