Az üzenetküldés 8 szabálya az online társkeresésnél
2021-02-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Talán az üzenetküldés egyáltalán nem tűnik romantikusnak, mégis az egyik leghatékonyabb eszköz az online randizás világában. Ha jó a szöveg, és kellően személyre szabott, akkor nagyon is hatásos, és szívhezszóló tud lenni. Csak gondolj bele! A levelezés egy folyamatos kommunikációt biztosít egy számodra szimpatikus emberrel, így sokkal inkább erősíthet egy kapcsolatot, mint néhány rövid telefonbeszélgetés. És néha a legegyszerűbb üzenetek a legromantikusabb gesztusokká válhatnak, amelytől majd kiugrik a szíved a helyéből az izgatottságtól.

De milyen alapvető szabályokat kövess, ha online randizol és levelet küldenél valakinek?

Ne siettesd!

Az egyik legrosszabb dolog, amit elkövethetsz, ha zsinórban több üzenetet is elküldesz valakinek, még mielőtt az első leveledre válaszolna. Inkább lassíts. Ki tudja épp mit csinál a másik, miért nem tud reagálni azonnal. Talán pont edzésen volt, vagy egy fontos megbeszélésen. Aztán meglátja a 10 új, semmitmondó és kérdőre vonó üzenetet Tőled? Biztosan nem kelt mindez túl jó benyomást rólad.

Ne rohand le!

Ha még csak az ismerkedés kezdeti szakaszában jártok, soha ne feszegess kényes témákat, főleg akkor, ha még egyet sem érintettek korábban. Nemcsak visszatetszést kelt, de taszító is, és a másik inkább rövid úton menekülőre fogja.

Alkohol + cset=TILOS

Soha ne jusson eszedbe ittasan, hajnal 3-kor üzenetet küldeni valakinek, akivel épp csak megismerkedtél. Ezzel könnyedén tönkre tehetsz mindent, így a legjobb, ha még a buli elején odaadod egy megbízható barátnak a telefonod, és megígérteted vele, semmi áron nem enged részegen írogatni rajta.

Ezt is olvasd el! - 5 írott üzenet, amit imádnak a férfiak!

Inkább ne rövidíts!

Mindenkinek meg van a személyes cset szótára, amelyet a legszűkebb ismerősei körében használ, de egy vadidegen számára ugyanez teljesen értelmezhetetlen is lehet. Az írás egyáltalán nem bonyolult, társkeresésnél szánd rá az időt, és írj kerek mondatokat.

Használj kevesebb emojit!

A különböző sírós-mosolygós fejecskék és színes hangulatjelek kedvesek, de nem szabad túlzásba vinni a használatukat. Szükségtelen minden egyes mondatot vagy sort egy nevető arccal zárni. Már nem vagytok kisiskolások, ne is akarj annak tűnni.

Fontos a helyesírás!

A legkevesebb, amit megtehetsz, ha azt a pár mondatot, amit szeretnél elküldeni valakinek, átnézed, mielőtt a „Küldés” gombra nyomnál. Mivel nem komplett regényekről van szó, megéri rászánni azt a plusz egy percet. Néhány elütés nemcsak rossz benyomást kelthet egy vadidegenben, de néhány szerencsétlen szóválasztás akár teljesen félreérthetővé is tehet egy mondatot.

Hagyj elég időt a válaszra!

Neked sem kell azonnal reagálnod, és ne várd el ezt a partneredtől sem. Bárki lehet éppen elfoglalt, vagy az is előfordulhat, hogy gondolkodik a válaszon. Ne sürgesd. Légy türelmes, mint egy érett felnőtt.

Küldj fotókat!

Az Instagram korában mindenki sorozatban gyártja a szelfiket magáról és az életéről. Ha a nagyközönséggel nem is osztod meg ezeket, attól még nyugodtan elküldhetsz egyet-kettőt valakinek, akivel éppen ismerkedsz. A fotók segíthetnek többet megtudni egymásról, és szorosabb kapcsolatot kialakítani vele.

A levelezés, és csetelés nagyszerű módszer az első lépések megtételében, és az ismerkedés korai szakaszában. Ha valakivel működik a kémia, az már az üzeneteken keresztül is érződik. Tedd félre az előítéleteidet, és próbáld ki. Vesztenivalód nincsen!