Mozgásra fel! Íme a legjobb szabadtéri őszi sportok!
2020-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha az őszre gondolunk, a legtöbbünknek a hideg idő, a meleg tea, a kakaó, a fincsi gyümölcsös piték és a pokróc alatti gubbasztás jut eszünkbe. Pedig az ősz a megújulás, az új kezdet évszaka is. Ezért itt az ideje, hogy sportcipőt húzzatok, és kipróbáljátok ezeket a szuper kültéri sportokat, amíg még tart a november!

Kajakozás

Az egyik legjobb vízi sport, amit csak kipróbálhattok! Nemcsak azért, mert a test majdnem minden izmát megmozgatja anélkül, hogy az ízületeket megterhelné, de nagyon szórakoztató is tud lenni. Azoknak pedig külön ajánljuk, akik szeretik a szép őszi tájakat csodálni.

 

Tájfutás

Miért ezt válasszátok? Nos, egy nagyon egyszerű érvet fogunk felhozni: mert szép helyeken jobb futni, mint a futópadon. Be kell lássátok, hogy ez így igaz! Sokkal szórakoztatóbb egy kanyarokkal, emelkedőkkel teli ösvényen futni, mint a monoton, egyenes kocogás otthon. Emellett nemcsak az állóképességeteket, de az egyensúlyérzéketeket is fejleszti. Szóval keressetek egy társat, kapjátok fel a vizeteket és irány a szabadba!

 

Túrázás

Ha nem vagytok jó futók, de szeretnétek sportolni valamit, és még a tájban gyönyörködni is szerettek, akkor ezt imádni fogjátok! Egy óra túrázással akár 500 kalóriát is elégethettek, rendben tartja a vércukor- és a koleszterinszintet, így csökkenti a cukorbetegség, a stroke és a szívbetegség kockázatát is.

 

Biciklizés

Ezúttal hagyjátok a városi bringázást, menjetek ki inkább a tiszta levegőre. A biciklizés az egész test izmait átmozgatja, miközben csodás helyekre juthattok el. Már egy-egy hétvégi biciklitúra is remek hatással van a testetekre éppúgy, mint a közérzetetekre.

 

Kosárlabda

Kosarazni mindig jó, hiszen télen is tud játszani, aki akar, de legjobb akkor is ősszel a szabadban. És mivel csapatjáték, a barátaitokkal játszotok, repül az idő, nem is érzitek igazán, hogy épp égetitek a kalóriákat. Zsákolásra fel!

 

Jóga

Ha alig láttok az idegességtől, estére pedig teljesen kimerültök a stressztől, akkor próbáljátok ki a jógát! Harmonizálja a testet és a lelket, serkenti a vérkeringést, miközben növeli a hajlékonyságot és a mozgékonyságot. Mindez pedig még csodálatosabb a szabadban, körülöttetek az ősz gyönyörű színeivel.

 

Forrás: Vous