Mitől irtóznak a pókok?
2023-03-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Sokan nagyon irtóznak a pókoktól, annyira, hogy képesek visítva kifutni a lakásból már egy kisebb példány láttán is. Ha nagyon elszaporodtak a pókok az otthonodban, szabadulj meg tőlük az alábbi természetes módszerek valamelyikével.

Így tűnnek el a pókok a lakásból:

#1. Borsmenta illóolaj, és mosogatószer

Keverjünk el 3 pohár vizet, 1 evőkanál mosogatószert, és 1 teáskanál borsmenta illóolajat. Öntsük egy szórófejes flakonba, és spricceljük be vele a kritikus területeket.

#2. Fahéj

Szórjunk kis tálkákba őrölt fahéjat, a pókok nem rajongnak érte túlságosan.

#3. Menta illóolaj, pamut golyók

Formázzunk kis pamut, vagy vattagolyókat, mártsuk menta illóolajba, és helyezzük el a lakás különböző sarkaiban. A pókok nem szeretik az erőteljes illatot.

#4. Gesztenye

Helyezzünk a szoba sarkaiba, vagy a bejáratok mellé több gesztenyét. Olyan illóanyagot tartalmaz, melyet a pókok nem szeretnek.

#5. Sós víz

Egy csésze melegvízben oldjunk fel egy evőkanál sót, majd spricceljük be vele a pókokat, vagy a pókfészkeket.

#6. Ecet

Keverjünk el egy kevés ecetet, és vizet, és ezzel spricceljük be a sarkakat a lakásban.

#7. Citrushéjak

A pókok nem szeretik a citrushéjból kiszivárgó illóolajat. Fogjuk egy narancs, vagy egy citromhéját, és alaposan dörzsöljük be vele a sarokban a padlót, az ablak, és ajtókereteket. Bútorpolírozásra is használhatjuk, és még a szúnyogokat is távoltarthatjuk.

#8. Cédrus

Vásároljunk cédrus fából készült ruhafogasokat, ezeket, ha beakasztjuk a ruhásszekrénybe, könnyen távoltartjuk a pókokat.

#9. Dohány

Adjunk egy csésze vízhez egy kevés aprított dohányt, majd hagyjuk egy keveset ázni, majd spricceljük be vele a szobák sarkait, és a repedések mentén.

#10. Kókuszolaj

⅓ rész kókuszolajat keverjünk el ⅔ rész vízzel, majd spricceljük be azokat a felületeket, ahol pókokat látunk, vagy úgy gondoljuk, hogy ott juthattak be a lakásunkba.