Mit kérdezz valakitől, akivel először találkoztál?
2021-05-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az ismerkedés nem megy mindenkinek egyszerűen. Sőt! Kifejezetten nehéz beszélgetésbe elegyedni valakivel, akivel csak most találkoztál először. Talán Te is megtapasztaltad már azt a bizonyos kínos csendet, amikor ott ültél egy idegennel szemben, és azon tépelődtél, hogyan is fogj hozzá. Egy jó párbeszéd alapja mindig a jó kérdésfelvetés és témaválasztás. De mi lehet jó téma egy ilyen helyzetben?

Vesd be az alábbi hét kérdést, hogy közelebbről is megismerhesd az aktuális randipartneredet!

1. Ha most épp nem randiznál, mit csinálnál?

Egy ilyen korántsem unalmas megfogalmazás szórakoztató és könnyed módja egy kellemes beszélgetés elindításának. Nem egyszerűen csak megkérdezed, hogy mi a foglalkozása vagy a hobbija, hanem őt is egyből egy másik, fantázia síkra tereled, amint elképzeli egy átlagos hétköznap estéjét.

2. Mi volt életed eddigi legnagyobb kalandja?

A válaszból azonnal megtudhatod, hogy mennyire bevállalós és merész partnerrel van dolgod. Egy ilyen kérdéssel ráadásul megkönnyíted számára, hogy magáról meséljen, és olyan részleteket is eláruljon az életéből, amelyet csak kevesen tudnak.

3. Hogyan mutatna be Téged a legjobb barátod 3 mondatban?

Egy ilyen kérdéssel kiderül, hogy mit gondol önmagáról, és arról, hogy a külvilág hogyan látja őt. Hagyj neki némi időt, hogy ezt a 3 mondatot átgondolhassa, mert végül nagyon értékes információkhoz juthatsz vele kapcsolatban.

Ezt is olvasd el! - Hogyan törd meg a jeget az első randin?

4. Ki a példaképed, és miért pont ő?

Egy ideál jól mutatja, hogy valaki milyen emberi tulajdonságokat, képességeket és erkölcsi normákat tart fontosnak, amelyeket ő is el akar érni, és ahová ő is szeretne felnőni.

5. Mi volt a legemlékezetesebb momentum a gyerekkorodban?

A válaszból nem csupán emlékeket ismerhetsz meg, hanem azt is, hogy a partnered mit tart fontosnak az életben, mi jut legelőször eszébe, mi az, ami igazán magával ragadta. Nem is csak a történések, de a számára elsődleges emberek és kapcsolatok is előkerülnek.

6. Mit tanultál a legutóbbi kapcsolatodból?

Ha a válaszban nem hallasz semmi rosszat az exéről, akkor az jó jel. Mindenképp becsülendő, ha valaki tisztelettel tud beszélni egy lezárt kapcsolatról, bárhogyan is ért véget. Főleg abban az esetben, ha még pozitív tanulságokat is képes leszűrni belőle, és ezáltal fejlődni emberileg.

7. Mi az a tulajdonságod, amit senki nem tud rólad?

Az emberek többsége nem kérkedik a sikereivel és az elért eredményeivel, főleg nem egy első beszélgetés során. Egy ilyen kérdéssel azonban felszínre kerülhet a rejtett tehetség, a szakmai elismerések és azok a dolgok, amelyekre a legbüszkébb.

Természetesen nem csupán jó kérdésekre lesz szükséged, hanem jó hallgatósággá is kell válj. Legyél kíváncsi, és próbálj mélyebbre ásni a felszínnél. Az így kialakult bensőséges beszélgetés jó alapot teremthet egy komoly kapcsolat kialakításához is.